állati

2016. június 30., csütörtök 23:58

A hetényi Kocsis András látszólag olyan ember, mint a többi. Bár első pillantásra megállapítható, hogy tízet nyugodtan letagadhatna hetvenegy esztendejéből. Napcserzette arca arról árulkodik, hogy nem szeret a négy fal között ülni, minden idejét a szabadban tölti reggeltől estig.

2016. június 30., csütörtök 14:48

A hetényi Kocsis András látszólag olyan ember, mint a többi.

2016. május 13., péntek 00:17

Az utóbbi évtizedekben furcsa fordulat állt be az emberek és a kutyák kapcsolatában. Míg az emberiség ismert történetében a kutyák általában szolgáltak – védték a portát, a gazdát, a jószágot, segítették a vadászat eredményességét –, mostanra státusszimbólummá léptek elő, a tehetősek divatmajmaivá.

2016. április 11., hétfő 15:18

Milyen hatást gyakorolnak egészségünkre?

2016. április 8., péntek 00:07

A kutyák és a macskák képesek arra, hogy testük melegével és vibrációjával ellazítsák az ember beteg vagy sérült részét, s enyhítsék a fájdalmát. A macska ráadásul meg tudja találni és képes diagnosztizálni a konkrét problémát. Ha gyakran fekszik gazdája fejére, ez azt jelenti, hogy az illetőnek magas a vérnyomása, vagy fejfájásban szenved.

2016. február 5., péntek 22:48

Bújtassuk kabátba kutyusunkat a téli hidegben? Húzzunk a lábára csizmát? Fázik a cicus, ha kinn beáll a fagy?  Vastag bundás házi kedvenceink egész jól bírják a téli hideget, de Katarína Ciliková kassai állatorvos szerint nem árt szem előtt tartani néhány alapszabályt, hogy jól viseljék a zord napokat.

2016. február 3., szerda 09:37
 
Szép dolog a kutyakabát, de akkor miért teremtette szőrösnek a jóisten az állatot, ha mégis fázik? Öltöztessük be a háziállatokat télen, vagy hagyjuk őket békén? Az állatorvos megmondja. 
2015. augusztus 13., csütörtök 22:09

Minden szülő hallja gyermeke szájából a kérést. Leggyakrabban kutyusért, cicáért esdekelnek a kicsik, de van, aki másra vágyik. Andreánk két pici lánya él-hal az állatkákért.

2015. június 26., péntek 01:16

Hogyan szállítsuk kedvenceinket biztonságosan, hogy ne veszélyeztessük sem őket, sem az autóban ülők testi épségét? Miről ne feledkezzünk meg? Nyaralni készül, és azon töpreng, hogy kutyáját, cicáját magával vigye-e autóval, vonattal, repülővel? Esetleg jobb, ha a megszokott környezetben marad, rokonokra, ismerősökre, szomszédokra bízza (persze, ha vállalják)?

2015. május 1., péntek 00:39

A magányos ember számára társat pótol az állat, mások szenvedélyből, hobbiként tartják. Néhány híresség divatos hóbortként, tartozékként. Szerencsére a közismert emberek között is akadnak olyanok, akikre nem az utóbbi a jellemző. Igazi állatbarátok, olyanok, akik nemcsak mutatják, hogy szívükön viselik a négylábú kedvencek sorsát.

Oldalak

Feliratkozás állati csatornájára