Angela Merkel

2017. december 7., csütörtök 17:36
Berlin |

Németország kitart az ENSZ határozatai mellett, amelyek alapján Jeruzsálem státuszát az izraeli-palesztin konfliktus kétállami megoldásának részeként kell rendezni - nyilatkozott Angela Merkel német kancellár csütörtökön Belrinben, megerősítve, hogy kormánya nem ért egyet Jeruzsálem izraeli fővárosi státuszának amerikai elismerésével.

2017. november 29., szerda 14:35
Abidjan |

Angela Merkel német kancellár szerdán további segítséget ígért Afrikának a migráció elleni küzdelemhez, mindezt napokkal azután, hogy a média jelezte: Líbiában rabszolgapiacon adják-veszik a migránsokat.

2017. november 25., szombat 17:21
Berlin |

Az esetleges előrehozott választás ellen foglalt állást szombaton Angela Merkel német kancellár, hangsúlyozva: bízik abban, hogy hamarosan új kormány alakulhat Németországban. 

2017. november 24., péntek 17:18
Brüsszel |

Németország számára fontos az Európai Unió jövője, ezért kormánya továbbra is elkötelezett az Európai Unió törekvései mellett - jelentette ki újságírók előtt Angela Merkel.

2017. november 23., csütörtök 19:34
Berlin |

Az FDP elnöke kiemelte: a "tartalmi ellentmondások" miatt a Jamaica-koalícióról szóló tárgyalásnak "vége".

2017. november 21., kedd 13:07
Berlin |

Angela Merkel német kancellár vereségeként értékelte kedden a vezető német lapok nagy része a koalíciós egyeztetések kudarcát.

2017. november 17., péntek 14:08
Berlin |

Érdemes egy "második fordulót" tartani és tovább küzdeni a kormányalakításért - mondta Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben a CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a liberális FDP és a Zöldek első közös kormányának megalakításáról szóló egyeztetések újabb fordulója előtt.

2017. november 17., péntek 10:03
Berlin |

Meghosszabbították Berlinben az egyeztetést a CDU/CSU német jobbközép pártszövetség, a liberális FDP és a Zöldek első közös kormányának megalakításáról, a négy párt képviselői péntek délben folytatják tovább a tárgyalást.

2017. november 15., szerda 17:21
Berlin |

További erőfeszítéseket sürgetett a párizsi klímavédelmi egyezmény teljesítéséhez Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő szerdán Bonnban az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye 23. éves ülésén (COP 23).

2017. november 7., kedd 07:48
Berlin |

Jelentősen visszaesett Németországban az úgynevezett Jamaica-koalíció létrejöttében bizakodók aránya, de így is a németek csaknem kétharmada számít arra, hogy sikerül megalakítani a CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a liberálisok (FDP) és a Zöldek első közös kormányát.

Oldalak

Feliratkozás Angela Merkel csatornájára