Nemcsak inni jó, hanem masszírozásra is hasznos

Az almaecet fiatalít

Nem enni, kenni – ez is lehetne a jelszava annak az új fiatalító kúrának, amelynek lényege, hogy almaecettel masszírozzák a hasat, amely ettől feszes és lapos lesz. Eddig főleg a fogyókúrázók esküdtek az almaecetre – sokaknak bevált ez az ivókúra, ám voltak, akiknek a gyomra nem bírta a sok savat.

Nem enni, kenni – ez is lehetne a jelszava annak az új fiatalító kúrának, amelynek lényege, hogy almaecettel masszírozzák a hasat, amely ettől feszes és lapos lesz. Eddig főleg a fogyókúrázók esküdtek az almaecetre – sokaknak bevált ez az ivókúra, ám voltak, akiknek a gyomra nem bírta a sok savat. Mégis, jó néhányan állították, hogy zsírégető hatása van, és fogytak is tőle a kúra után. Az egyik egészségügyi szakfolyóirat szerint az almaecetet nem csak inni jó, de talán még hasznosabb, ha masszírozásra használjuk. Az almaecetes masszázs oxigénnel telíti a szöveteket, feszesíti az izmokat és így laposabbá válik a has.

A has masszírozása egyébként is jótékony hatású, hiszen sok idegpálya és bioenergia-pálya – azaz meridián – fut itt keresztül. Ezért a terület masszírozása javítja a közérzetet, és hatással van az egész testre. Nem mindegy azonban, hogyan masszírozunk. A masszázsnak azonban nem szabad fájnia, a durva, erőteljes fogásokat el kell kerülni, csak finom mozdulatokkal szabad dolgozni.

A szakirodalom szerint a maszszázst a has közepétől kiindulva, kifelé haladva kell folytatni. A gyengéd gyúrás, csipkedés, nyomás, dobolás megengedett. Mindezt a hatást erősíti fel a hígítatlan almaecet, amely fokozza az oxigénellátást. Az almaecetes kúra mindenesetre olcsó, és nincsenek mellékhatásai, hiszen természetes alapanyagú „kellékről” van szó. (Panoráma)

Ajánló