erőszak

2018. május 31., csütörtök 22:39

A családon belüli bántalmazás problémája egyformán érinti a két nemet. A nőhöz hasonlóan férfiak is áldozattá válhatnak családi kapcsolatukon belül. A partnerek közötti erőszaknak több formája létezik: lehet testi (pl. verés, megsebesítés, szexuális zaklatás) vagy érzelmi és szóbeli bántalmazás. Mindkettőnek az áldozataivá nemcsak nők válnak, hanem férfiak is. 

2017. február 9., csütörtök 22:52

Nincs érző ember, akit Edit asszony sorsa ne döbbentene meg. Kilencéves volt, amikor az apja megerőszakolta, tizenkettő, amikor keresztüllőtte a térdét. A volt egészségügyi nővért 39 éves korára tolószékbe kényszerítette a Parkinson- és az Alzheimer-kór, s csak óriási akaraterővel tanult meg járni és beszélni agyvérzése után.

2016. október 21., péntek 00:07

Mi van akkor, ha a nőkkel, gyerekekkel való erőszakoskodás vádja csak egymással pereskedő felnőttek vagy agyafúrt tinédzserek módszeresen kifundált hazugsága? Kiskorúakkal szemben bármilyen, főleg szexuális erőszak elkövetése főbenjáró bűn.

2015. szeptember 26., szombat 12:00

Egyedülálló 28 éves anyuka vagyok. Édesapám rosszul bánt édesanyámmal, sokat verte, megalázta, velem és a húgommal nem törődött. 

2013. augusztus 16., péntek 12:00

Az új főügyész, Jaromír Čižnár kinevezésekor a családi erőszaknak kitett nők és gyermekek védelmét nevezte egyik legfontosabb feladatának. Lesz dolga bőven. Szlovákiában egyes becslések szerint kétszázezerre tehető azoknak a gyermekeknek a száma, akiket rendszeresen vernek, szidalmaznak, testi, lelki és nem egy esetben nemi erőszaknak tesznek ki. Leggyakrabban a saját szüleik.

Feliratkozás erőszak csatornájára