Európai Parlament

2017. november 15., szerda 13:56
Brüsszel |

A lengyelországi helyzetről beterjesztett két határozattervezet közül a szigorúbbat fogadta el szerdán az Európai Parlament (EP) plenáris ülése.

2017. november 15., szerda 10:32

Andrej Kiska államfő Ivan Korčok külügyi államtitkár társaságában ma Strasbourgba utazott, hogy beszédet mondjon az Európai Parlament plenáris ülésén.

2017. október 26., csütörtök 14:14
Strasbourg |
Az Európai Parlament (EP) arra szólította fel az Európai Bizottságot, hogy terjesszen elő kötelező jogszabályjavaslatot és átfogó uniós stratégiát, amely „megvédi a nőket és lányokat az erőszaktól”, ideértve a szexuális zaklatást.
2017. október 22., vasárnap 15:00
Barcelona |

Európában fennáll a veszélye annak, hogy elszaporodnak a kis államok, ezért nem akarja senki elismerni Katalónia függetlenségét - jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke egy vasárnap megjelent lapinterjúban.

2017. szeptember 14., csütörtök 14:58
Strasbourg |

A szlovákiai európai parlamenti képviselők többségé közös nyilatkozatban ítélte el az ukrán oktatási törvény kisebbségellenes reformját.

2017. szeptember 13., szerda 16:53
Strasbourg |

Az Európai Parlament (EP) frakcióvezetőinek és képviselőinek többsége üdvözölte az Európai Bizottság elnökének szerdai évértékelőjét, amelyben Jean-Claude Juncker elsősorban az integráció mélyítését szorgalmazta.

2017. szeptember 12., kedd 14:20
Strasbourg |

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén megszavazta Európa közterületein ingyenesen használható wifi kiépítéséhez szükséges pénzügyi forrás első csomagját.

2017. július 18., kedd 08:17
Brüsszel |

Határozott fellépést sürgettek a lengyel igazságügyi reform ellen hétfőn az Európai Parlament (EP) legfőbb frakcióinak vezetői, hangsúlyozva, hogy a tét "a demokrácia és a jogállamiság túlélése" Lengyelországban.

2017. július 6., csütörtök 14:39
Brüsszel |

Törökország uniós csatlakozási tárgyalásainak felfüggesztésére szólított fel csütörtöki állásfoglalásában az Európai Parlament (EP) plenáris ülése.

2017. július 5., szerda 15:32
Brüsszel |

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke keddi strasbourgi kijelentésével az Európai Parlament plenáris vitáinak fontosságára hívta fel a figyelmet, és a sajnálatát is amiatt fejezte ki, hogy egy ilyen jelentőségű ülés "relatíve üres ülésteremben zajlik" - jelentette ki Alexander Winterstein, az Európai Bizottság helyettes szóvivője brüsszeli sajtótájékoztatóján szerdán.

Oldalak

Feliratkozás Európai Parlament csatornájára