Göncz Kinga

2010. szeptember 11., szombat 17:36
Budapest |

Szijjártó Péter, a magyar miniszterelnök szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy az ország felkészült az EU soros elnökségének betöltésére.

2010. szeptember 11., szombat 12:53
Budapest |

Göncz Kinga szocialista európai parlamenti képviselő szerint informális beszélgetéseken Brüsszelben már felmerült, hogy Orbán Viktor és Magyarország ezzel a kormánnyal alkalmas-e az Európai Unió soros elnöki tisztének betöltésére.

2009. március 24., kedd 14:21
Pozsony |

Kizárta a magyarországi előre hozott választások lehetőségét Göncz Kinga magyar külügyminiszter a szlovák kollégájával folytatott keddi pozsonyi tanácskozáson. Miroslav Lajčákot arról is biztosította, hogy Budapestnek továbbra is a jószomszédi kapcsolatok építése a célja.

2009. március 24., kedd 10:42
Pozsony |

Az észak-magyarországi Hejce község, illetve Rudolf Chmel, szlovák irodalomtudós, értelmiségi és politikus lettek a közelmúltban alapított magyar-szlovák külügyminiszteri Jószomszédságért és megértésért díj első kitüntetettjei.

2009. március 21., szombat 07:52
Pozsony |

Kedden Pozsonyban adják át a Jó Szomszédságért és Megértésért Díjat. A 2000 euróval járó elismerést Miroslav Lajčák szlovák, és Göncz Kinga magyar külügyminiszter adja át, március 25-én, kedden Pozsonyban. A díjat egy szlovákiai és egy magyarországi személy kapja.

2009. február 28., szombat 13:25
Budapest | Lemond Göncz Kinga külügyminiszter május elsejével, mert ő vezeti az MSZP európai parlamenti...
2009. február 25., szerda 18:42
Budapest |

Nem hivatalos megbeszélést folytatott szerda délután Budapesten Göncz Kinga külügyminiszter Iveta Radičová szlovák ellenzéki államfőjelölttel - tájékoztatta az MTI-t Kohári Lajos helyettes külügyi szóvivő.

2009. február 17., kedd 16:16
Prága/Pozsony |

A szlovákiai Magyar Koalíció Pártja (MKP) tudomásul veszi, ha a magyar Országgyűlés módosítja a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) tevékenységével kapcsolatos bármelyik határozatát. Kéri azonban, hogy az esetleges változtatást előzetesen vitassák meg a határon túli magyar szervezetek képviselőivel.

2009. február 16., hétfő 16:06

Kedden Budapestre utazik Miroslav Lajčák külügyminiszter, ahová kollégája, Göncz Kinga hívta meg őt. A két külügyminiszter elsősorban a kétoldalú kapcsolatok alakulásáról, valamint a gazdasági válság hatásainak enyhítéséről fog tárgyalni.
A kétoldalú tárgyalást követően Miroslav Lajčákot fogadja Sólyom László Köztársasági elnök, és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

2008. december 16., kedd 07:21
Budapest |

Miközben tegnap Budapesten a Duna bal partján található Külügyminisztériumban Göncz Kinga, a magyar és Ján Kubiš, a szlovák diplomácia vezetője barátságos hangvételű megbeszélést folytatott, a Duna túlpartján, az Országgyűlés politikai nyilatkozatban ítélte el a Szlovákiában zajló magyarellenes jelenségeket. A két külügyminiszter 2000 eurós díjat alapít a szlovák–magyar kapcsolatok javítása érdekében.

Oldalak

Feliratkozás Göncz Kinga csatornájára