irodalom

2014. április 26., szombat 00:06

Márai rendkívüli olvasottságáról kap képet, aki kezébe veszi ezt a kötetet. A rövid publicisztikai írások a magyar és a világirodalom íróinak, költőinek világába visznek el érdekes, márais módon. Figyelemre méltó, hogy az írásokat tizenöt különböző lapból válogatták össze, s hogy Márai a Vágóhíd és a Vörös Lobogó nevű újságokba éppúgy írt, mint a Magyar Hírlapba, a Pesti Hírlapba, a Képes Hétbe és a Brassói Lapokba, az Aradi Közlönybe, a Prágai Magyar Hírlapba, a Kassai Naplóba és a Kassai Újságba.

2013. november 29., péntek 12:00

Nem tudok szabadulni a témától. Hetek óta nem ereszt. Ő nem ereszt, nem én ragaszkodom hozzá. Jobb szeretnék már egész másról gondolkodni, de mindig csak ugyanabba ütközöm. Lehet, úgy van ez is, mint kismama koromban, hogy csupa hasas nő vett körül, pocakos hölgyek jöttek szemben az utcán is, később, mikor babakocsival bajlódtam aluljárók, buszlépcsők és egyéb csapdahelyek előtt (után), annyian toltak kocsit, hogy no.

2013. november 1., péntek 12:00

Megtanultuk az iskolában, hogy Tompa Mihálynak, a hanvai papnak hamvai Hanván hamvadnak. Igen ám, de mi van az irodalomkönyvből ismert többi névhez tartozó testi maradványokkal? Nos, sokan közülük a budapesti Kerepesi temetőben (mai hivatalos nevén: Fiumei úti sírkert) nyugszanak, amely áprilisban lesz 165 éves.

2013. június 26., szerda 19:30
Hírünk a Kultúra rovatban.
2013. június 26., szerda 19:30
Hírünk a Kultúra rovatban.
2011. február 6., vasárnap 15:49

A Kiss József szerkesztette A Hét folyóirat 1901. július 7-én a francia Figaro hasonló kezdeményezését követve egy receptpályázatot tett közzé.

Feliratkozás irodalom csatornájára