iskola

2018. augusztus 9., csütörtök 23:30

Kedves Olvasóink! Továbbra is várjuk NÉVVEL, CÍMMEL ellátott leveleiket, mégpedig a megváltozott címünkre: Duel-Press, Vasárnap szerkesztősége, P. O. Box 222, 830 00 Bratislava, vagy a vasarnap@vasarnap.com elektronikus címre. A közlésre érdemes levelek beérkezés vagy téma szerint és szerkesztve jelennek meg! Legyen eredményes ez a hetünk is!

 
2018. július 5., csütörtök 22:11

Mindannyian hallottunk már olyan esetről is, amikor bemegy az iskolába a szülő, hogy balhézzon. Botrányt csinál, támadólag lép fel, ezeket az eseteket a média nagyon kedveli. A tanárok már kevésbé. Gyakran erőszakosan viselkedik a diák is. 

2018. június 29., péntek 08:00

Betegre tudjuk aggódni magunkat a stressz, a szorongás, a túlpörgés, a feszített munkatempó miatt. Ha nem tudjuk levezetni a bennünk lévő feszültséget, az sokszor alvászavarhoz és betegségekhez vezet.

2018. június 28., csütörtök 20:57

Betegre tudjuk aggódni magunkat a stressz, a szorongás, a túlpörgés, a feszített munkatempó miatt. Ha nem tudjuk levezetni a bennünk lévő feszültséget, az sokszor alvászavarhoz és betegségekhez vezet.

 
2018. május 3., csütörtök 22:43

Ezekben a napokban sok szülő gondolkozik azon, érett-e már a gyermeke arra, hogy iskolába járjon, nem kellene e-inkább évet halasztani, vagy ellenkezőleg: akkor is beíratni, ha tanévkezdésig még nem tölti be a hatodik életévét.

 
2017. augusztus 21., hétfő 15:21

Ha az iskolakezdéssel kapcsolatos problémákról esik szó, leggyakrabban a kis elsősökre gondolunk, hiszen a korai kelés, pontos órarend, rendszeres lecke az ő esetükben a legnagyobb változás. De az iskolaváltás, az új tanárok, osztálytársak, a beilleszkedési problémák és a megnövekedett igények a kezdő középiskolásokat is komolyan megviselhetik.

2017. augusztus 11., péntek 01:00

Nem akarlak elszomorítani benneteket, de már augusztus van, a szünet felénél járunk. Hihetetlen, milyen gyorsan eltelt ez az egy hónap. Szerencsére sok élménnyel lettem gazdagabb; remélem, ez továbbra is így lesz, augusztusban is számos kalandban lesz részem.

2017. március 27., hétfő 13:22

Ha tanári zaklatásról esik szó, a legtöbben azonnal szexuális molesztálásra gondolnak, pedig a gyermeki lélekben sokféle módon lehet maradandó sérüléseket okozni.

2017. január 21., szombat 03:01

Elmesélitek nekem, milyen újra az iskolában, milyen ott a hosszú szünet után? Volt kedvetek menni, vagy inkább otthon maradtatok volna még?

2016. szeptember 16., péntek 09:00

A kiközösítés főleg a félénk, visszahúzódó, valami miatt különcnek számító gyerekeket fenyegeti, és egyre gyakoribb. 

Oldalak

Feliratkozás iskola csatornájára