könyv

2018. január 20., szombat 18:43

Üdvözöllek benneteket 2018-ban. Üdvözöllek benneteket a farsangi időszakban. Annyi minden történt az utóbbi időben, hogy azt sem tudom, hol kezdjem a beszámolómat.

2017. október 5., csütörtök 22:24

Olvasnál, de nem tudod mit? A nagy könyvválasztóval segítünk, hogy könnyebben be tudd határolni, mi az, ami igazán érdekel.

 

2017. április 6., csütörtök 13:52

Csak az ember nyomtat könyvet és újságot. Csak az ember vásárolja meg. Ha kevés ember olvas, ha kevesebb vásárolja meg, kevesebb a bevétel, mint amennyibe az előállítás kerül. 

2017. január 5., csütörtök 22:28

Még egy könyv róla, a ki tudja, hányadik, és alighanem ez sem az utolsó. Hiszen ő maga, a megfejthetetlen díva, a rejtőzködő színésznő, a született vágyak asszonya énekelte egykor, hogy „a szívemben, titokban, ezeregy nagy titok van”.

2016. április 22., péntek 15:00

A gyereket nem könyvből, hanem szívből kell nevelni – tartják sokan. 

2016. április 22., péntek 00:15

A gyereket nem könyvből, hanem szívből kell nevelni – tartják sokan. Valóban, „ha szeretet nincs bennem, mit sem érek”, vonatkoztathatók Szent Pál sokat idézett szeretethimnuszának sorai a szülői szerepkörre is.

2015. augusztus 17., hétfő 14:12

Egyetlen könyv négy éven át biztosíthatja egy ember ivóvízellátását.

2014. december 12., péntek 21:19

Meg hóról hóra, évről évre, s most épp ez utóbbinak a fordulóján vagyunk, megfeszített tempóban, s mielőtt teljesen beleveszhettem volna a fölösleges idegeskedésbe, két nagyon kedves üzenetet is kaptam. És valami csoda folytán (mert véletlenek nincsenek) mindkettő Kassáról.

2014. november 7., péntek 00:44

Nagyon-nagyon érdekes levél került kezembe a minap. Egy kilenc-tíz éves kisfiú írta évekkel ezelőtt szüleinek az erdei iskolából. Döbbenten néztem a keszekusza betűket, s nem akartam hinni a szememnek. Hibátlan helyesírás, választékos szóhasználat, olyan mondatfűzés, hogy sok tanult kollégám megirigyelhetné, nem beszélve a kéretlen, önjelölt szerzőkről.

2013. november 29., péntek 12:00

Nem tudok szabadulni a témától. Hetek óta nem ereszt. Ő nem ereszt, nem én ragaszkodom hozzá. Jobb szeretnék már egész másról gondolkodni, de mindig csak ugyanabba ütközöm. Lehet, úgy van ez is, mint kismama koromban, hogy csupa hasas nő vett körül, pocakos hölgyek jöttek szemben az utcán is, később, mikor babakocsival bajlódtam aluljárók, buszlépcsők és egyéb csapdahelyek előtt (után), annyian toltak kocsit, hogy no.

Oldalak

Feliratkozás könyv csatornájára