Lacza Tihamér

2012. május 19., szombat 08:59
Szímő |

Jedlik Ányos fizikusra és feltalálóra, a település szülöttére emlékeztek pénteken a Vág menti településen. A Jedlik Ányos Emlékünnepség résztvevői a Szent Márton templomban rendezett emlékmise és koncert után, megkoszorúzták Jedlik mellszobrát, ahol ünnepi beszédet mondott Berényi József az MKP elnöke és Bób János Szímő polgármestere köszöntötte a vendégeket.

2012. január 19., csütörtök 09:59
Szenc |

A Nobel-díj árnyékában – Akik lemaradtak a dobogóról címmel Lacza Tihamér ismert szak- és közíró, szerkesztő tart előadást január 19-én (csütörtökön) 19 órától a szenci Nostalgia vendéglőben.

2011. január 17., hétfő 13:53
Szenc |

A katódsugaraktól a mágikus savakig - A magyar (származású) Nobel-díjasokról dióhéjban címmel Lacza Tihamér tart előadást csütörtökön január 20-án 19 órakor a szenci Nostalgia étteremben, a Szenczi Molnár Albert Klub szervezésében. (kor)

2008. november 29., szombat 12:44
Pozsony |

A prágai Ady Endre Diákkör elnöke mélyen a szemünkbe nézett, majd rákérdezett: „Fiúk, a vizsgákkal hogy álltok?“ Két szobatársammal zavartan csak annyit makogtunk: „Van még néhány hátra.“ „Meg ne feledkezzetek arról, hogy a tanulás miatt vagytok itt“ - zárta le a beszélgetést. Ez volt első találkozásom Lacza Tihamérral, csaknem 40 éve.

2008. október 29., szerda 14:59
Dunaszerdahely |

Lacza Tihamér Tankönyvek hősei című, a Lilium Aurum gondozásában megjelent kötetének I. részét mutatta be október 23-án Csicsay Alajos író, nyugalmazott pedagógus a Vámbéry irodalmi Kávéházban.

Feliratkozás Lacza Tihamér csatornájára