Németország

2017. december 14., csütörtök 00:20

Szinte egész Németország légterét befedő karácsonyfa sziluettjét rajzolta az Airbus egy tesztrepülőgéppel a radarernyőkre szerdán.

2017. december 13., szerda 00:32

Gyorsabban el lehet már jutni vonattal Münchenből Berlinbe, mint autóval, miután átadták a két város közötti új vasútvonalat. A 10 milliárd euróból felépített vasútvonal révén az eddigi hat óra helyett négy óra alatt lehet megtenni a Berlin-München távolságot vonattal.

2017. december 7., csütörtök 19:37
Berlin |

Felhatalmazást adott a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kongresszusa csütörtökön a párt vezetőségnek a kormányalakítás lehetőségeiről szóló tárgyalások megkezdésére.

2017. december 7., csütörtök 17:36
Berlin |

Németország kitart az ENSZ határozatai mellett, amelyek alapján Jeruzsálem státuszát az izraeli-palesztin konfliktus kétállami megoldásának részeként kell rendezni - nyilatkozott Angela Merkel német kancellár csütörtökön Belrinben, megerősítve, hogy kormánya nem ért egyet Jeruzsálem izraeli fővárosi státuszának amerikai elismerésével.

2017. december 7., csütörtök 15:24
Berlin |

A Német Szociáldemokrata Pártnak (SPD) nem kell feltétlenül kormányoznia, de legyen meg a lehetőség erre, hogy az ország végül kijusson a politikai zsákutcából - jelentette ki Martin Schulz,

2017. december 2., szombat 12:47
Potsdam |

Fokozták a rendőri ellenőrzést szombaton a potsdami karácsonyi vásáron, ahol előző nap gyanús, robbanószerkezetnek gondolt csomagot találtak. 

2017. december 2., szombat 09:23
Potsdam |

Feltételezett robbanószerkezetet találtak pénteken egy karácsonyi vásáron a németországi Potsdamban, a rendőrség legfrissebb közlése szerint azonban a csomagban eddig nem találtak gyújtószerkezetet.

2017. december 1., péntek 19:58
Berlin |

"A kamra nyílásain át a gázt a pincébe engedték, fél órával később kezdődött a mi munkánk. Az ártatlan nők és gyerekek holttestét a liftbe vonszoltuk, ami a kemencékig szállította őket" - áll a feljegyzésekben.

2017. december 1., péntek 17:40
Berlin |

Robbanószerkezetet találtak pénteken egy karácsonyi vásáron a németországi Potsdamban.

2017. december 1., péntek 13:37
Berlin |

A német szociáldemokratákat vezető Martin Schulz pénteken Berlinben kijelentette: pártjában egyetértés van arról, hogy nem zárnak ki semmilyen lehetőséget az új kormány összetételét illetően.

Oldalak

Feliratkozás Németország csatornájára