összeférhetetlenség

2017. január 11., szerda 15:49
Prága |

Nem lehetnek médiatulajdonosok a jövőben a cseh kormány tagjai, a tulajdonukban lévő cégek pedig nem kaphatnak állami támogatást, és nem vehetnek részt a közszféra által kiírt pályázatokon. 

2015. december 22., kedd 09:36
Pozsony |
Nem zavarja a kormányhivatalt, hogy a magyar pályázatokat elbíráló Nemzeti Kisebbségek Kultúrája bizottság egyik tagjánál összeférhetetlenség merülhet fel. 
 
2015. szeptember 23., szerda 20:00
Pozsony |

Az Általános Egészségbiztosító (Všeobecná zdravotná poisťovňa) volt vezérigazgatója, Marcel Forai feljelentést készül tenni a Sieť párt alelnöke, Miroslav Beblavý ellen rágalmazás miatt. 

2014. november 24., hétfő 13:34
Pozsony |

Lucia Žitňanská, a Híd parlamenti képviselője szerint Pavol Paška (Smer) leköszönő házelnök azért fékezte az összeférhetetlenségi törvény módosítását, hogy ne kelljen elszámolni minden vagyonával. 

2013. november 7., csütörtök 18:00
Pozsony |

Kérdéses, hogy azok a parlamenti képviselők, akik más egyéb tisztségeket is betöltenek, mennyi időt tudnak az egyes funkciókra fordítani – vélekedett Robert Madej (Smer), a parlament alkotmányjogi bizottságának elnöke. 

2013. szeptember 12., csütörtök 10:39
Pozsony |

Havi főpolgármesteri bérének hatszorosát kitevő büntetéssel sújtotta ma a főváros képviselő-testülete Milan Ftáčnikot. A főváros első embere ugyanis tisztsége mellett megtartotta posztját a Kommunális Biztosító Felügyelőtanácsában. 

2012. szeptember 30., vasárnap 15:58
Pozsony |

Törvénysértés gyanúja merült fel a Híd parlamenti képviselőjével, Jakab Elemérrel szemben. A képviselő esetében állítólag összeférhetetlenség áll fenn: egyidejűleg volt parlamenti képviselő és egy kft. ügyvivője. Az esetről a Trend című gazdasági hetilap számolt be.

2012. szeptember 26., szerda 11:14
Szőgyén/Sáró/Nagysalló |

A Szőgyénből kiköltőző Németh család tagjai még el sem döntötték, hol vesznek házat, máris több településen tiltakoznak ellenük. Sárón és Nagysallón aláírásokat gyűjtöttek a helybeliek, hogy az összeférhetetlen betelepülők ne zavarják meg a falu békéjét.

2012. május 4., péntek 18:00
Pozsony |

Lemondott ma fővárosi önkormányzati képviselői mandátumáról Robert Kaliňák belügyminiszter – közölte Ľubomír Andrassy, a főváros szóvivője.

2012. április 26., csütörtök 16:22
Pozsony |

Egyelőre nem mondott le a fővárosi közgyűlésen belüli képviselői mandátumáról Robert Kaliňák (Smer-SD) belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes.

Oldalak

Feliratkozás összeférhetetlenség csatornájára