Strasbourg

2016. június 7., kedd 16:15

Az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult Tőkés László a nagyváradi képviselői irodájának az erkélyére 2014 júniusában kitűzött székely zászló ügyében foganatosított közigazgatási intézkedések ügyében - közölte kedden az európai parlamenti képviselő sajtóirodája.

2016. február 4., csütörtök 11:15
Strasbourg |

Elutasították a európai parlamenti képviselők azt a javaslatot, amely megvétózta volna a dízelautók nitrogénoxid kibocsátási határértékének ideiglenes megemelésére vonatkozó tervet.

2016. január 7., csütörtök 17:00

Strasbourgi vitafórumra invitálja az oktatási szakmát Nagy József EP-képviselő. Eddig több neves nemzetközi és hazai előadó és több mint 100 iskolaigazgató jelezte részvételét.

2015. október 8., csütörtök 16:52
Strasbourg |

Az Európai Parlament Kisebbségi Intergroup csütörtöki ülésén az MKP önkormányzati koncepciójával is foglalkozott. 

2014. május 23., péntek 15:39

Európaiul beszélni nem nagy kunszt – elég egy kis angol, cseppnyi francia, parányi német, és Strasbourgban simán elboldogul az ember… Egy buszban átbeszélgetett nap után estére a francia határnál találtuk magunkat: szlovákiai magyarok, csaknem hetvenen – vetélkedők nyertesei, eredményes diákok, a kassai Csengettyű énekkar tagjai, pedagógusok, újságírók és mások, akik Bauer Edit európai parlamenti képviselő meghívására pár kalandos napot tölthettünk Elzászban.

2012. március 15., csütörtök 11:24
Strasbourg |

Bauer Edit és Mészáros Alajos (mindketten MKP) európai parlamenti képviselők kezdeményezésére március tizenötödikéről emlékeztek meg szerdán a magyar néppárti delegáció tagjai a strasbourgi Petőfi-emlékoszlopnál.

2011. július 5., kedd 13:18
Strasbourg |

Az Európai Parlament (EP) kedden Strasbourgban megszavazta azt állásfoglalást, amelyben - nagyrészt a Velencei Bizottság véleményére alapozva - bírálják az új magyar alkotmány elfogadásának módját és annak számos tartalmi elemét.

2011. január 19., szerda 16:06
Strasbourg |

Orbán Viktor magyar miniszterelnök visszautasította a Magyarország demokratikus elkötelezettségét kétségbe vonó állításokat, ám előzőleg megerősítette azt az ígéretét is, hogy meg fogják változtatni a jogszabályt, ha az Európai Bizottság elemzése hiányosságokat tár fel abban.

2010. június 25., péntek 19:50
Brüsszel |

Az európai országok nem kötelesek engedélyezni az egyneműek házasságát - döntött pénteken az Emberi Jogok Európai Bírósága.

2009. június 4., csütörtök 09:13
London |

Megkezdődtek csütörtökön reggel az európai parlamenti választások Nagy-Britanniában, egyidejűleg a helyhatósági szervek megújításával.

Oldalak

Feliratkozás Strasbourg csatornájára