Novota János távozásával a tapasztalt Jaroslav Hílek lesz a csapatkapitány

Szemléletváltás a DAC-nál: légiósok helyett hazaiak

Dunaszerdahely |

Idegenlégiósok helyett szlovákiai és csehországi játékosokra szeretne építeni a labdarúgó Corgoň Liga új idényében a DAC. Atervek szerint a saját nevelésű játékosok is több lehetőséghez jutnak.

A hagyományos szezon előtti sajtótájékoztatón sem Khashayar Mohseni klubelnök, sem Antal Barnabás alelnök nem volt jelen, a klubvezetést Dušan Chytil menedzser képviselte.
„Változtattunk a klub filozófiáján, és a korábbi évek gyakorlatától eltérően nem idegenlégiósokkal, hanem szlovákiai, esetleg csehországi játékosokkal erősítettünk. A legutóbb a Ligetben futballozó Jaroslav Hílek lesz az új csapatkapitány, sokat várunk a Teplicéből érkezett Gašparíktól, és a Slováckótól igazolt Lukáš Matúštól is. Igor Hrabač korábban játszott már nálunk, Igor Obert is tapasztalt játékos, s hazatért Pavol Ďurica is. A saját nevelésű futballistáknak is szeretnénk lehetőséget adni: Králik Csaba a dunaszerdahelyi labdarúgás egyik legnagyobb tehetsége, s Csonka Árpád és Németh András is rendkívül reményteljes játékosok. Korábban sokan nehezményezték, hogy a csapat játékából hiányzik a szív, de a hazaiak alkotta gárdában ez már nem lesz probléma” – ismertette a klub szemléletváltását Dušan Chytil.
„Nincs semmi bajom az idegenlégiósokkal, de azt vallom, legalább egy osztállyal jobbnak kell lenniük, mint a hazaiaknak – hangsúlyozta Radványi Miklós vezetőedző. – A szünet nagyon rövid volt, s menet közben kellett összerakni a csapatot, ezért nem mindenki csinálta velünk végig a teljes felkészülést. Ez azonban az egyetlen negatívum, összességében elégedett vagyok. Néhány poszton még erősítenünk kell: szükségünk van egy jó kapusra, mivel Novota Görögországba igazolt, s a brünni Nahodilnak egyelőre csak a fiatal Juriga a helyettese. Elkelne még egy jó középhátvéd, egy középső középpályás és egy klasszikus befejező csatár.” Németh Krisztián másodedző az új szerzemények mentalitását dicsérte: „Az új játékosok mind igazi győztes típusok. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink hamar megkedvelik őket. Fontos célunk az is, hogy minél több fiatalt beépítsünk az A csapat keretébe.”
Az elmúlt idényben a dunaszerdahelyieknek az utolsó pillanatig küzdeniük kellett a bentmaradásért – az ilyesféle izgalmakat most inkább elkerülnék. „Mérgesek lettünk, amikor azt olvastuk az interneten, hogy mi vagyunk az első számú kiesőjelöltek – mondta Jaroslav Hílek csapatkapitány. – Mindannyian eltökéltek vagyunk, és meg akarjuk mutatni a szakembereknek, hogy egyáltalán nem volt igazuk.”

A DAC a bajnokság nyitófordulójában vasárnap délután (17.30) Besztercebányán lép pályára. „Majd csak a bajnoki meccsek mutatják meg, milyen erős is ténylegesen a keretünk, de egy biztos, nem szeretnénk kikapni a Dukla otthonában” – jelentette ki határozottan Radványi Miklós.

DunaszerdahelyCorgoň LigaDACDunaszerdahelyfutball

Ajánló