Napilap | Digitália

2018. szeptember 14., péntek 17:00

Új-Zéland Déli-szigetén nagy földrengés várható, amely átformálhatja a régiót és több mint 10 ezer embert zárhat el a külvilágtól – figyelmeztetnek kutatók egy új tanulmányban.

A Déli-Alpok teljes gerincén végighúzódó törésvonal a feljegyzések szerint minden 300 évben meghasad. Az utolsó nagy földrengés 1717-ben történt, hamarosan pedig hasonló rengés következik be – olvasható a New Zealand Journal of Geology and Geophysics című tudományos lap kedden megjelent különkiadásában…

2018. szeptember 14., péntek 17:00

Emberek millióival esik meg az a szerencsétlenség, hogy valami módon eltörik egyik-másik csontjukat.

Ilyen esetekben a gyógyulás, sajnos, nem megy végbe egyik napról a másikra, ugyanis az ember testének és szerveinek regenerálódási, rendbejöveteli képessége egyszerűen nem teszi lehetővé az ennyire gyors felépülést – ezért sokan keresik azokat a lehetőségeket, amelyekkel érdemben fel lehetne gyorsítani a csontsejtképződést és így a sérülést szenvedő csontok gyógyulását.

A regeneratív gyógyászati szakágban tevékenykedők a sérülést szenvedett testrészek vagy akár szervek önerőből való helyreállását, a hiányzó rész újranövesztését elősegítő kutatásokat végeznek…

2018. szeptember 14., péntek 17:00

iPhone Xs: 1149 euró

(64 GB); 1319 euró (256 GB); 1549 euró (512 GB).

iPhone Xs Max: 1249 euró (64 GB); 1419 euró (256 GB); 1649 euró (512 GB).

iPhone Xr: 849 euró

(64 GB); 909 euró (128 GB); 1019 euró (256 GB)…

2018. szeptember 14., péntek 17:00

Szerdán az Európai Parlament képviselői (bár júliusban egyszer már elvetették) elfogadtak egy roppant fontos előírást, a szerzői jog internetes tartalmakra vonatkozó reformját – 438-an szavaztak mellette, 226-an ellenezték, 39-en tartózkodtak.

A megreformált irányelvnek két olyan pontja van, mely „kiverte a biztosítékot” sokaknál. A 11…

2018. szeptember 14., péntek 17:00

Majdnem minden jóslat bejött, nincs itt semmi látnivaló, az Apple keményen megdolgozik a magas részvényárfolyamért. Ja, igen, néhány mobilt és okosórát is bemutatott a szerdán megtartott sajtórendezvényen, a futurisztikus központi irodaház Steve Jobs előadótermében. A sokak által várt tabletek és a Macbook frissítése ezúttal nem fért bele…

2018. szeptember 14., péntek 17:00

A Kaspersky Lab legfrissebb, a cég szülői felügyeleti moduljainak statisztikáján alapuló jelentéséből kiderül, hogy a gyermekek a nyári szünetben milyen tevékenységeket folytattak online, mire használták az internetet világszerte.

Ezen a nyáron a gyerekek inkább videókat néztek és zenét hallgattak, minthogy a közösségi médiával foglalkoztak volna. A kutatás rámutat, hogy a gyerekek inkább a YouTube-on töltötték az időt, különösen a blogger PewDiePie iránt nőtt meg az érdeklődés…

2018. szeptember 7., péntek 17:00

Tudják, hogyan kell online játékokkal játszani, naprakészek a kedvenc celebjeikből, megtalálják a legfrissebb zenéket, csetelnek a barátaikkal, vagy épp megkeresik a válaszokat a neten azokra a kérdésekre, melyeket senkinek nem mernek feltenni.

Mindamellett kevésbé körültekintők az online világ veszélyeivel kapcsolatban, azaz nem fordítanak elég figyelmet az adataik, magánéletük védelmére, kártevőkre és a netes átverésekre. Hogyan tudunk segíteni a gyerekeinknek, hogy a lehető legjobban használják a technológiát és közben biztonságban is legyenek?

A kibertérről folytatott folyamatos kommunikáció fontosságát nem lehet eléggé kihangsúlyozni…

2018. szeptember 7., péntek 17:00

Orange: automatikus egyenlegfeltöltés

Már nem kell az egyenlegfeltöltéssel bajlódniuk az Orange azon ügyfeleinek, akik Prima-kártyás csomagot használnak. A szolgáltató lehetővé teszi ugyanis, hogy ezentúl ez a folyamat automatizált legyen, ehhez elég megadni egy bankkártyaszámot, beállítani, hogy az AutoPay-szolgáltatás melyik verzióját szeretné: azt, hogy rendszeresen, egy előre megadott összeggel nőjön az egyenleg (például havonta), vagy csak akkor, ha egy bizonyos összeg alá süllyed a kártyán felhasználható összeg. A szolgáltatás mindig a megadott napon, éjfél körül tölti fel az egyenleget…

2018. szeptember 7., péntek 17:00

A Mastercard pénzügyi szolgáltató cég megosztja a Google technológiai céggel az adatokat arról, hogy az általa kibocsátott bankkártyákat felhasználó ügyfelei vásároltak-e olyan terméket, amely egy adott reklám keretében feltűnt a Google keresőrendszerében.

Ezt állítja a Bloomberg hírügynökség az ügyet jól ismerő, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

A Bloomberg hangsúlyozza: nemcsak az interneten, hanem a boltokban folytatott vásárlások adatait is megosztják…

2018. szeptember 7., péntek 17:00

A Samsung Galaxy A6 egy érdekes kombinációja az alsó és a felső kategória jellegzetes vonásainak. Ebből a fura katyvaszból pedig egy szerény tudású középkategóriás mobil jött létre.

A Galaxy A6 külleme a J széria stílusjegyeit viseli, viszont teljes fémházat kapott, szemből pedig pont össze lehet keverni egy Honor 8-cal…

2018. szeptember 7., péntek 17:00

A korallevő töviskoronás tengericsillag (Acanthaster planci) levadászására és megölésére képes robot-tengeralattjárót fejlesztettek ki ausztrál kutatók a Nagy-korallzátony védelmére.

A Queenslandi Műszaki Egyetem (QUT) szakemberei a Google anyagi támogatásával készítették el a RangerBot névre keresztelt eszközt, amivel a világ legnagyobb koralltelepét akarják megvédeni.

A kutatók szerint a nyolcórás üzemidejével a RangerBot a korallzátonyok olyan szintű megfigyelését és feltérképezését teszi lehetővé, amelyre korábban nem volt lehetőség…

2018. augusztus 31., péntek 17:00

Az amerikai tizenévesek többsége belátja, hogy túl sok időt tölt a mobiltelefonjával, és saját bevallása szerint megpróbál ezen változtatni egy kutatás szerint.

A szülők is problémának látják a gyerekeik „függőségét”, de saját magukon ugyanezt kevésbé veszik észre.

Az amerikai tinédzserek, azaz a 13–17 év közötti fiatalok 54 százaléka saját maga is úgy gondolja, hogy túl sok időt tölt a mobiltelefonja képernyője előtt a Pew Research Center kutatási jelentése szerint…

2018. augusztus 31., péntek 17:00

A címbeli mondatot évezredekkel ezelőtt gyógyító orvosok is mondhatták, leginkább a légúti betegségekben szenvedőknek, akiknek inhalálásos terápiát javasoltak.

Ebben az írásban annak járunk utána, hogy mikor kezdtek efféleképpen gyógyítani, és hol, milyen területen hasznosak még a belélegzett modern szerek?

Az ilyen módon gyógyhatásúnak minősülő anyagokat közvetlenül lehet a légutakba, a tüdőbe juttatni, és gyorsabb a hatás, mint a gyomorba juttatott gyógyszereké. Az orr, a torok és a mellkas kínjai esetében igen hasznos…

2018. augusztus 31., péntek 17:00

O2: Ajándék 5GB adatkeret

Az O2 meghosszabbította akcióját, így az ügyfelek egészen szeptember végéig 5 gigabájtnyi adatkeretet kapnak, ha ellátogatnak a szolgáltató valamelyik márkaboltjába. Az extra adatkeret 30 napig érvényes, ha havi díjas előfizető, akkor az aktuális, és az azt követő számlázási időszakban merítheti ki az extra 5 gigabájtnyi adatkeretet – Szlovákiában és Csehországban.

Akciókban a két SIM-es telefonok

Már az összes hazai szolgáltató kínál olyan készüléket, amely nem egy, hanem két SIM-kártyával működik…

2018. augusztus 31., péntek 17:00

Hamarosan három új iPhone is érkezik, és mindhárom megtartja a tavalyi iPhone X csúcsmodellel bevezetett teljes előlapos kijelzőt, illetve a kijelző tetején a betüremkedést.

Az áruk, a méretük és a képességeik viszont szélesebb skálán fognak mozogni, hogy több embert szólíthasson meg a cég – írja a Bloomberg a helyzetre rálátó névtelen forrásokra hivatkozva.

Ugyanakkor az új modellek egyike se hoz olyan újdonságot, mint a tavalyi X, ezért a lapnak nyilatkozó források szerint az ideit többen „S évnek” hívják – vagyis olyannak, amikor az előző évi modelleket csak belül okosítják, ezért a sorszámuk nem változik csak kapnak a végére egy S-t –, és majd a jövő évben jön az újabb nagy vagy annak szánt dobás…

2018. augusztus 31., péntek 17:00

Az Egyesült Államokban egyre több nő hívja a különböző segélyvonalakat azért, mert a volt élettársa a lakásába telepített különböző okoseszközökön keresztül zaklatja.

A G DATA arra figyelmeztet, hogy a szakítás részeként ma már érdemes minden eszközt a gyári állapotára visszaállítani, majd a hozzájuk tartozó jelszavakat lecserélni.

A volt feleség hálószobájának lehűtése 15 fokra, vagy éppen felmelegítése 30 fokra – mindkettő egyszerűen megtehető az internetre csatlakoztatott okos légkondicionáló berendezés segítségével, amelyet az elköltözött férj távolról irányíthat a telefonjára telepített alkalmazással…

2018. augusztus 24., péntek 17:00

Bírságot fontolgat az Európai Bizottság, ha nem sikerül tartani a nagyobb (Facebook, Twitter, YouTube) vagy kisebb közösségi média szolgáltatóknak, hogy egy órán belül eltávolítják a felületről a bejelentett terrorista, radikális tartalmakat.

Új szabályozást tervez az Európai Bizottság, amelynek a keretében a közösségi oldalaknak a bejelentést követő egy órán belül el kellene távolítani a terrorizmushoz kapcsolódó tartalmakat a szolgáltatás felületéről, ha szeretnék elkerülni a pénzbírságot – értesült róla a Financial Times. Jelenleg önkéntes megállapodás keretében vállalják a cégek a vonatkozó bejegyzések eltávolítását, eleinte csak 24 órás határidőn belül, idén márciustól viszont már egyórás határidőre, mivel a szakértők szerint a bejegyzések az első órában a legkártékonyabbak…

2018. augusztus 24., péntek 17:00

Einstein speciális és általános relativitáselmélete nemcsak az atommagban rejlő energia felszabadításának volt a kulcsa, hanem egyben a kozmológia gyors fejlődését is eredményezte.

Az anyag és energia által formált tér és idő szerkezetének, kiterjedésének, sorsának kérdése a kozmológia legizgalmasabb fejezetei közé tartozik. Mekkora a világ? Ha véges, mi van a határán túl? Ha végtelen, akkor hogyan jöhetett létre? Ha létrejött valamikor, akkor mi volt előtte? Ezek a kérdések a tudomány és a vallás alapkérdései, melyek a tudatára ébredt emberiséget a kezdetektől foglalkoztatják…

2018. augusztus 24., péntek 17:00

Szerdán, augusztus 22-én volt tíz éve, hogy hivatalosan is kaphatók az Apple népszerű iPhone készülékei Szlovákiában. Az első modell az iPhone 3G volt, amelyet az Orange és a Telekom pontosan éjfélkor kezdett el árusítani. Az ügyfelek előzetesen online megrendelhették a készüléket, sokan már este letáboroztak a szolgáltatók márkaboltjai előtt, hogy az elsők között vehessék kézbe az okostelefont…

2018. augusztus 24., péntek 17:00

A Huawei P20 Pro a kínai gyártó eddig legjobb készüléke, minden benne van, ami egy izmos okostelefonban benne kell, hogy legyen, ráadásként a kamerarendszere mindenféle előtudás nélkül profi fotóssá varázsolja a használóját.

A külső

A kézbevétel után a telefonról az első benyomás, hogy nagyon összerakták. Elég nehéz, nagyon masszív, és szétszedhetetlen érzést kelt…

Oldalak