Méder Áron több mint két éve szeli a világ óceánjait Carina nevezetű lélekvesztőjén – Ausztráliában, Darwin kikötőjében a Balaton fogadta őt

Már a harmadik óceán, már a harmadik világrész

Az Óperenciás tengeren is túl van Méder Áron. Mert aki maga mögött hagyta a Csendes-óceánt egy kis vitorláson, annak története mesébe illő. A lassan már fogalommá vált Carina vitorlásról utoljára Tahitira való megérkezésekor adtunk tudósítást.

POÓR JÓZSEF

Emlékeztetőül: 2006. szeptember 24-én a szlovéniai Koperból, a 29 éves Méder Áron, egy tavi vitorláson indult el egymaga, hogy többet tudjon meg Földünkről és önmagáról. Az út részleteiről:

u Szlovénia–Gibraltár, 2550 tmf-es táv, tanfolyam a túlélésről.

u 2023 tmf-es (Atlanti-) óceáni átkelés: a magány felsőiskolája.

u 4560 tmf-es távú lelkiharc: Amerikából Óceániába egy megsérült lélekvesztőn...

u aztán az újjászületés: a Csendes-óceánból az India-óceánba a Torres-szoroson át, ahol az ár-apály 6 méter színtkülönbségű játéka óránként 25 kilométeres sebességű áramlattal zúdul...

A Carina kis híján két éve tartó zarándokútján 2008. augusztus 28-án megérkezett Ausztrália észak-keleti kapujába, Thursday Islandra.

A nem lebecsülendő kalandozás után a kapitány minden bizonnyal leáll, hogy erőt gyűjtsön a további mérföldekhez, ám ehhez már előzőleg is módot talált. A trópusokon rendszeresen jelentkező hurrikán évad a kis vitorlások számára kockázatossá teszi a hajózást. Így míg a szelek kitombolják magukat, addig a kényszerpihenésre ítélt vitorlázók elvégzik a vitorlásokon adódó javításokat. Méder Áront ez az időszak a Fidzsi-szigeteken találta. Az itt eltöltött idő arra is elegendő volt számára, hogy idegenlégiósként részt vegyen a helyi focibajnokság küzdelmeiben. Aztán talált egy halászhajót, amelyet át kellett volna vinni Új Zélandra (kis híján 3000 kilométer, régi föderációnk alig 750 km-t tett ki). Az öreg fahajót sikerült is egy házaspár társaságában célba vinniük, ingyenes szállás és étkezés ellenében ingyen munkát kaptak. Telt az idő és nem akárhogyan, a bordázat a motortengely mellett kétszer is kigyulladt. Áron igazi fizetsége Új Zéland becserkészése volt. A Tengerészeti Múzeumban megérinthette Paul Caffyn itt kiállított Isadora nevű kajakját, melyen a maratoni evezős megkerülte Nagy Britanniát (82 nap – 2200 tmf), Ausztráliát ( 360 nap – 9420 tmf), Japánt ( 112 nap – 4021 tmf). Aucklandban összefutott a már hamarabb horgonyt vetett Rotor vitorlás kapitányával, Szabó Gézával. Találkozott egy tengeri vitorlázóval, Nickkel, aki éppen Fidzsire készült. Gyorsaságra tervezett hajóját Shambala névre keresztelték valaha – ez a szanszkrit szó magyarul boldogságot jelent. Ez jellemezte Áron lelkiállapotát is, amikor 11 napnyi vitorlázás után visszatért Fidzsire, mert addigra megérkezett Tata anyagi támogatása is. Ebből, s a még megmaradt tartalékból kijutott egy 9 lóerős Tohatsura a tönkrement motor helyébe. Így a Carina nagyobb biztonságban léphetett be a Torres-szoroson át a harmadik óceánba. Darwinba érkezvén (704 nap az elindulástól, megtett táv 17 504 tmf.), a harmadik meglátogatott világrész eme csinos kikötőjébe megdöbbenve tapasztalhatta, hogy milyen (kicsi) is a világ, amikor elolvasta a mellette horgonyzó hajó nevét: Balaton. 19 éve ült először vitorlásba azon a tavon, s álmodni sem merte volna az óceánt. Ilyen is lehet az élet, s a világ.

Végezetül: a napokban indult nonstop földkerülő útra háromtagú személyzettel egy magyar vitorlás. Kettejük a gyengébbik nemből való, s egyikük mozgássérült. Céljaikat leírni is szép: felhívni a figyelmet a környezettudatos magatartásra, s a fogyatékos személyek teljes értékkel élhető életére .

Címkék 

Ajánló