Az Érsekújvári Rockszínpad frontemberei vitték haza a legjobb rendező és a legjobb koreográfus díját – a produkciókat szakavatott zsűri értékelte

Zenés Színpadok Országos Fesztiválja Érsekújvárban

Érsekújvár. „Élvezetes előadásokat láttunk, egyetlen rossz produkció sem volt az országos fesztiválon. Közel negyven éve foglalkozom ezzel a műfajjal, de még mindig érnek kellemes meglepetések” – értékelte Miklós Tibor zsűrielnök, a magyarországi zenés színpadokat bemutató Sherzo fesztiválok szervezője a szlovákiai országos megmérettetést.

Az idős Lőrinc pap (Tóth László) az Érsekújvári Rockszínpad 56 csepp vér című darabjában(Csuport István felvétele)

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

November derekán második alkalommal rendezték meg a Zenés Színpadok Országos Fesztiválját Érsekújvárban, amelyen tavaly négy, idén már hat csapat vállalta a megmérettetést. A szervezők abban reménykednek, hogy jövőre még több versenyző lesz, és egyre népszerűbbé válik a műfaj. A fesztivált a Csemadok Országos Tanácsának megbízásából a Csemadok Érsekújvári Területi Választmánya és a Csemadok Ifjúsági Klub rendezte, a résztvevők Danczi Mónikától, a területi választmány elnökétől vették át az elismerő okleveleket. Telt ház előtt zajlottak a pénteki bemutatók, mivel nem csak a szereplők tekintették meg versenytársaik produkcióit, hanem az érsekújvári diákoktól és a régióbeli falvakból érkezőktől is nagy tapsot kaptak a szereplők. A rendezvény első napján a csicsói Gáspár Sámuel Alapiskola Musikölkök csapata aratott sikert, akik musical- és rockopera összeállítással remekeltek. Műsorukkal megszerezték a legjobb együttes díját. A Hair című musicalt a Komáromi Ipari Szakközépiskola Színjátszó Együttese mutatta be a nyitónapon, ők a diákzsűritől megkapták a legjobb táncjelenetért járó elismerést. A gútai Kis-Duna Menti Rockszínház a Hyppolit, a lakáj című darabot mutatta be, a főszereplő, Tóth Ildikó kapta a legjobb musicalszínésznő díját. Szombaton a komáromi Kaszás Attila Diákszínpad lépett a közönség elé operett-összeállítással, nagy tetszést arattak a fiatalok körében, és kivívták a diákzsűri elismerését. Az Érsekújvári Rockszínpad az 56 csepp vér című darabbal mutatkozott be, néhány nappal ezelőtt vastapssal díjazta műsorukat a pozsonyi közönség is. Stugel Tibor, a rockszínpad alapítója vehette át a legjobb rendező díját, valamint Takács Klaudia és Kocskovics Péter a legjobb koreográfiáért járó díjat. Az Érsekújvári Rockszínpad emellett megkapta a diákzsűritől a legjobb csapat díját. A fesztivál utolsó fellépő csoportja a komáromi Magyarock Dalszínház volt, a Made in Hungaria című darabbal, amely méltó befejezése volt a kétnapos rendezvénynek.

A produkciókat szakavatott zsűri értékelte. Miklós Tibor, Dráfi Mátyás és Miskovics László színművész, valamint Pavlovič Petra koreográfus, ha kellett, dicsért, ha kellett kifogásolt, az, hogy a „kevesebb néha több”, számtalanszor elhangzott. A zsűritagok hasznos szakmai tanácsokkal látták el a fellépő csapatokat, hogy jövőre újra találkozhassanak és remekeljenek Érsekújvárban. (szaz)

Az Új Szó a rendezvény

médiapartnere

Címkék 

Ajánló