Az Érsekújvári Rockszínpad legújabb produkciója a magyar és a szlovák közönséget is megszólítja – rossz idő esetén a Millennium Sportcsarnokban lesz az előadás

Augusztus 20-án mutatják be Az oroszlánkirályt

Érsekújvár. Augusztus 20-án lesz a VII. Szent István Est az érsekújvári szabadtéri színpadon a KultúrKorzó szervezésében, ahol bemutatják az Érsekújvári Rockszínpad legújabb darabját, Az oroszlánkirály című családi musicalt. Rossz idő esetén a Millennium Sportcsarnokban tartják az előadást.

Az Érsekújvári Rockszínpad ifjú színészei a hétvégén kivonultak az utcára az új jelmezekben(Csuport István felvétele)

SZÁZ ILDIKÓ

„Rendhagyó lesz az idei bemutató, mivel a legújabb darabunkat szlovák nyelven feliratozzuk” – tájékoztatott Stugel Tibor, az Érsekújvári Rockszínpad vezetője és rendezője. A Mária evangéliuma, a József és a színes szélesvásznú álomkabát, az 56 csepp vér, valamint a tavaly nyáron bemutatott A játék újra él! című zenés darabok után a társulat egy mesével mutatkozik be – Az oroszlánkirály cíművel. „Több mint ötven fiatal szerepel az előadásban, olyan darabot választottunk, amely az ő fantáziájukat is megmozgatja, és szívesen vesznek részt a közös munkában. A legnagyobb kihívás úgy előadni a musicalt, hogy a gyerekeket és felnőtteket egyaránt lekösse a történet” – mondta Stugel. A rockszínpad januárban kezdte meg a próbákat, a jelmezek készítését. Egyedi tervezésű, kézzel festett darabok ezek, az állatfigurák mozgathatók, a maszkok aprólékos díszítéssel készültek. Juhász Zsuzsa, a Czuczor Gergely Alapiskola főnevelője, a Pinokkió bábcsoport vezetője szakmai tudása javát adta át a fiataloknak. Török Bianka a jelmezfestésben jeleskedett, Borka Dávid agyagból formálta a maszkok mintáit. Afrikai történetről van szó, sokan ismerik Az oroszlánkirály mese alapján készült rajzfilmet. A közönség megismerkedhet az afrikai néphagyománnyal, a törzsi jelekkel, ezek minden szereplő ruháján jól láthatók. „A sminkelés rendkívül igényes, hosszadalmas munka” – avatott be a kulisszatitkokba Stugel Tibor. A darab bemutatásával kapcsolatos kiadásokat a korábbi szereplések során befolyt összegből és a kulturális tárcától kapott támogatásból fedezi az Érsekújvári Rockszínpad. A város vezetése idén a magyar és szlovák kultúrára szánt pénz javát a Csemadok és a Matica slovenská helyi szervezete között osztotta szét. „Nem túl jó az anyagi helyzetünk, ennek ellenére nem utasítjuk el a vidékről érkező fiatalokat sem, holott ez többletkiadással jár. Meg kell becsülnünk azokat a tehetségeket, akik erősíteni akarják a csapatot. Programot, közösséget kínálunk nekik, és bemutatkozási, fellépési lehetőséget” – tette hozzá Stugel.

Az Érsekújvári Rockszínpadnak továbbra sincs székhelye, a város vezetése azonban a rendelkezésükre bocsátott egy pincehelyiséget, ahol a díszleteket tárolják és jelmezeket készítenek. A főtéri kultúrházban próbatermeket kaptak, Klein Ottokár tenorista jóvoltából tudják szállítani a díszleteiket.

Címkék 

Ajánló