Jól sikerült a Duna-nap

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Komárom. Közel kétezer ember látogatott ki szombaton a Duna-partra, hogy részt vegyen a Nemzetközi Duna Nap délelőtt kezdődő és éjszakába nyúló programsorozatának egyik-másik eseményén. Erre első alkalommal nyílt lehetőség Komáromban, miközben a Duna menti országok számos városában már 10. éve ünneplik nagy folyónkat a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig.

A szervezők a lakosság lehető legszélesebb rétegét megcélozták, a kisgyerekes családoktól kezdve a sportkedvelő fiatalokon és a luxuskocsik szerelmesein át a bulizni vágyókig. Ennek megfelelően egész nap folyamatos volt a nyüzsgés a parton, óriási sikere volt a kishajónak, amely a nagy érdeklődésre való tekintettel az eredeti kétórás intervallum helyet non-stop szállította az utasokat. Sokakat vonzott a capoeira show, a világbajnok kempósok, valamint az FBi Street Generation lélegzetelállító akrobatikus bemutatója. Számtalan kép készült a kiállított luxusautók – Ferrari, Lamborghini, Hummer – előtt, valamint az augusztusi átadás előtt álló Duna 1. lakóház negyedik emeleti erkélyén, háttérben a Duna csodálatos panorámájával. A program része volt az első pénzdíjas Híd-futás, a 2,5 kilométeres táv útvonala a vasúti és az Erzsébet híd között vezetett. A nők és férfiak mezőnyének első helyezettjei – Gábor Zsuzsanna és Mark Ham – Bastrnák Tibor, a Híd parlamenti képviselője felajánlásának köszönhetően 100–100 euró jutalomban részesült. Aki éhes volt, hamisítatlan dunai halászlét, hidegtál-készítő művészek által kínált finomságokat, helyben sült péksüteményeket, kézi készítésű csokoládét kóstolgathatott, de finom pezsgő és bor is várta a látogatókat.

„Nagyon jó volt látni ezt a nyüzsgést, a sok vidám arcot, azt, hogy néhány órán át gondtalan szórakozást tudtunk kínálni a komáromiaknak. Feszített tempóban zajlottak az előkészületek, hiszen néhány hete még az árvíz ellen kellett védekezni a rendezvénynek helyet adó térségben” – mondta Varga Ferenc főszervező, a Decart Kft. tulajdonosa. A szervezésből a KomVak Komáromi Víz- és Csatornaművek, a Vízgazdálkodási Vállalat, a SportPlus, valamint a Híd is kivette a részét. Varga Ferenc elmondta, reméli, sikerült hagyományt teremteniük a szombati rendezvénnyel és ezentúl minden évben lesz Nemzetközi Duna Nap Komáromban. (PR, vkm)

Címkék 

Ajánló