Vállalkozásfejlesztő tanfolyam otthoni környezetben

Komárom. A Közösen közös nyelven nevű, szlovák–magyar határon átnyúló uniós pályázat eredményeként a kis- és középvállalkozásokat, de a civil szervezeteket és az önkormányzatokat is segítő szolgáltatáscsomag született, amelyet tegnap mutattak be a projekt hazai zárókonferenciáján.

A felhasználó egy harmincórás tanfolyamnak megfelelő anyaghoz jut hozzá – mondta Lelkes Kata (a képen középen)
A szerző felvétele

V. KRASZNICA MELITTA

A magyarországi partner az Információs Társadalomért Alapítvány, a szlovákiai pedig a Szövetség a Közös Célokért (SZKC) volt. A pályázat értéke 148 ezer euró, ebből öt százalék önrészt kellett állniuk a partnereknek.

„A pályázatnak köszönhetően olyan kétnyelvű, elektronikus, videó alapú oktatási felületet (eLerning) hoztunk létre, amely jól hasznosítható, gyakorlati segítséget jelent a határ mindkét oldalán a vállalkozói tevékenységüket elindító vagy bővíteni szándékozó kis- és középvállalkozóknak – mondta Lelkes Kata, a projekt szlovákiai koordinátora. – A felhasználó egy harmincórás tanfolyamnak megfelelő anyaghoz fér hozzá ingyen, és olyan tudás birtokába jut, amelyre egyébként csak drága tanfolyamokon tehetne szert. Mindezt otthoni környezetben.”

A tananyagok közérthető, gyakorlatias formában tekintik át mindkét ország legaktuálisabb törvényi és gazdasági hátterét vállalkozási alapismeretek, pénzügy, környezettudatos gazdálkodás, adózás, projektmenedzselés, valamint közbeszerzés témában. Az előadások feliratozottak, így a halláskárosodottak számára is elérhetők ezek az információk, magyar és szlovák nyelven egyaránt.

Pogány Erzsébet, az SZKC igazgatója kiemelte, ez a szolgáltatás nem csupán a szlovákiai és a magyarországi kis- és középvállalkozókat segíti, hanem azokat az erdélyi, kárpátaljai, vajdasági magyar vállalkozókat is, akik nálunk vagy Magyarországon szeretnének tevékenykedni. „A pályázat része egy partnerkereső és pályázati ötleteket megosztó adatbázis, amely a regisztrált felhasználóknak megkönnyíti az uniós pályázatokon való induláshoz szükséges partnerek felkutatását” – mutatott rá Pogány Erzsébet. Az SZKC évek óta bővíti adatbázisát, amelyre már 1200 kis- és középvállalkozó, civil szervezet és önkormányzat regisztrált. Ezt szeretnék most továbbfejleszteni.

Ahhoz, hogy valaki hozzáférjen az említetett eLearning tananyaghoz és a további szolgáltatásokhoz, csupán a regisztrációs kérdőívet kell kitöltenie; a regisztráció ingyenes. További részleteket a www.infota.org vagy a www.info-net.sk honlapon találnak az érdeklődők.

Címkék 

Ajánló