Nagy és a függetlenek is mást állítanak

SZABÓ CSILLA

Dunaszerdahely. Nagy József, a Híd dunaszerdahelyi klubelnöke, európai parlamenti és megyei képviselő azt állítja, a pártból távozott három városi képviselő nem adta le szándéknyilatkozatát, ezért nem került a párt jelöltlistájára. Ravasz Marián képviselő ezt továbbra is cáfolja.

Nagy József véleménye szerint Ravasz Marián, Benkóczki Vendel és Bachman László „az utolsó pillanatban beiktatott függetlenes trükközésükkel” akarnak pozícióban maradni. „Mivel három hét elteltével, az utolsó lehetséges napon, szeptember 18-án estig sem kaptuk meg a lista beadásához nélkülözhetetlen aláírt dokumentumot, a klub másnap szavazással az érvényesen leadott huszonhat nyilatkozat alapján tett javaslatot a párt járási elnökségének. Mindenki így tett volna a helyünkben, és ezt az eljárást a járási elnökség is jóváhagyta, ahol Ravasz Marián képviseli a dunaszerdahelyi klubot” – közölte Nagy József. Ravasz Marián a klubelnök nyilatkozatára ismét közölte, indulási szándékát a novemberi választásokon már januárban jelezte egyszer, a nyomtatványt Benkóczki Vendel képviselővel a klub egyik ülésén szerették volna leadni, ami elmaradt, ezután pedig Nagy József asszisztensének szerették volna leadni azt, de nem érték el, majd közölték velük, hogy már kifutottak a határidőből.

Nagy József elmondása szerint a döntés után azonnal közölték a képviselőkkel, hogy nem kerülnek a listára. Ravasz Marián közölte, a járási elnökség a két megmaradt üres helyet sem ajánlotta fel nekik a vasárnapi ülésen, ekkor vált nyilvánvalóvá, hogy biztosan nem kerülnek a listára. Pár óra alatt összegyűjtötték az aláírásokat, négy óra előtt pedig benyújtották kilépési nyilatkozatukat is a Hídnak. „Úgy gondoltuk, szeretnénk folytatni azt a munkát, amit négy éve végzünk” – válaszolta Ravasz Marián arra a kérdésre, miért indulnak függetlenként a képviselői posztokért. Dakó Sándor városi képviselő szeptember elején lépett ki a Hídból, függetlenként indul a polgármesteri székért. „Nem hiszem azt sem, hogy nem tudnák, Dakó Sándor indulásával segíti Hájos Zoltán pozícióban maradását, és ezzel is tudatosan akadályozza a várt pozitív eredményt” – nyilatkozta Nagy József. „Az én indulásom nem ezzel függ össze, és ezekre a mondvacsinált vádakra és összeesküvés-elméletekre nem akarok bővebben reagálni, mert ez már a kampány része” – közölte Dakó Sándor, majd hozzátette, kizárólag a saját programjával, elképzeléseivel, valamint a város lakosainak érdekeivel és a testületi munkájával szeretne foglalkozni.

„Nem változtam meg az utóbbi két év alatt, ezért a jelölés előtti napokban történt fokozatos betervezett kilépéseket tisztességtelen rám fogni. Ha elfogadhatatlan lenne a személyem, bármikor tehettek volna javaslatot a klubgyűlésen a leváltásomra” – nyilatkozta Nagy József. Elmondása szerint azért indul városi képviselőnek, mert megyei képviselői munkáját is jobban tudja majd végezni, ha belelát az önkormányzat működésébe. „Az indulásomnak semmi köze az EP-ben végzett munkámhoz. Minden városi képviselőnek van állása, én Brüsszelben dolgozom, de hazajárok” – mondta Nagy.

Címkék 

Ajánló