Faültetés a barátság jegyében

Nagypaka. Április 11-én évzáró ünnepséget tartott a nagypakai Grace Egészségkárosultak Egyesülete. Baráti szervezeteikkel a költészet napjáról és a Föld napjáról is megemlékeztek.

Légzőgyakorlattal fejezték be a faültetést
Felvétel: Grace Nagypaka

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Az ünnepség a helyi játszótéren kezdődött Seňan Iván, Nagypaka polgármestere nyitóbeszédével, majd az egyesület legfiatalabb tagjai verseket szavaltak. A Föld napja alkalmából a szervezetek vezetői fákat ültettek, barátságuk ápolásának és elmélyítésének jelképeként. A faültetést légzőgyakorlatokkal fejezték be. A kultúrházban felléptek a dunaszerdahelyi Guruló Trió mozgáskorlátozott kerekes székes táncosok, Adamecz László és csapata a Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány Humanitás Klubjától.

„Szoros kapcsolatokat ápolunk külföldi és hazai szervezetekkel, a Győri Egyetértés Sportegyesülettel, a Nagymegyeri Egészségkárosultak Egyesületével, a Győri Mozgáskárosultakkal, a budapesti székhelyű Mahatma Gandhi Emberi Jogi Egyesülettel, a tatai AHI Jógával, a Dunaszerdahelyi Mozgáskárosultakkal, a tatabányai Humanitás Clubbal, a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesületével és a Galántai Egészségkárosultak Egyesületével. Legfőbb céljaink közé tartozik a mozgáskorlátozottak és az egészségkárosultak jogvédelme, tanácsadás, szociális szolgáltatások, egészségmegőrző programok szervezése” – mondta Sárközi Tibor, a Grace elnöke. 2014-ben a testvérszervezetekkel megalapították a Nemzetközi Kulturális és Egészségmegőrző Egyesületek Szövetségét. Sárközi Tibor elmondta, szervezetük lehetőséget ad az idősek, fiatalok, egészségesek, betegek közti kapcsolatteremtésre. „Környezettudatosságra nevelünk, adományokkal támogatjuk mind a két ország rászorulóit, a nepáli gyerekeket és a Vöröskeresztet. Kiemelten kezeljük a fiatalok társadalmi beilleszkedését a sport és a kultúra segítségével” – közölte Sárközi Zsuzsanna a Grace képviseletében. Sárközi Tibor hozzátette, köszönik az önkormányzat segítségét, nélküle nem tudnák megvalósítani terveiket, és segíteni az egészségkárosultak beilleszkedését. (szcs)

Címkék 

Ajánló