Tragikus balesetet akadályozott meg az autóbuszsofőr

Huszonkét ember utazott az autóbuszban, amelyet Hajabács Róbert vezetett. Lélekjelenlétének köszönhető, hogy elkerülték a bajt.
A szerző felvétele

Kitüntetéseket adtak át Szímőn, Jedlik Ányos magyar természettudós, feltaláló, bencés szerzetes szülőfalujában.

Szímő

A település díszpolgárává avatták Varga Lajost, a Magyar Szikvízgyártók Jedlik Ányos Lovagrendjének elnökét a tudós pályájának népszerűsítéséért és jótékonysági munkájáért.

In memoriam faludíjat adományoztak Bombicz Bélának, aki tizenhat éves korától haláláig aktívan részt vett a község sportéletében játékosként, edzőként és vezetőként, valamint az önkéntes tűzoltószervezet tagjaként és a halászszövetség alapítójaként. Faludíjat kapott továbbá Szapu Etela önkéntes véradó, a Janský-érem bronz, ezüst és arany fokozatának tulajdonosa. Életmentésért kapott polgármesteri díjat az ógyallai Hajabács Róbert autóbuszsofőr, akit a díjátadóra az Arriva érsekújvári közlekedési társaság dolgozói is elkísértek. 2015 január 30-án a Komárom és Szímő közti buszjárat sofőrje a Keszegfalu és Gúta közötti útszakaszon még időben felismerte a helyzetet, kitért egy, a szemközti sávból áttérő kamion elől, és ezzel megakadályozta a frontális ütközést. Huszonkét embert mentett meg, az autóbuszban utazó diákoktól és a szülőktől köszönőlevelet kapott. Orosz János, az erőemelő világszövetség tagja a sportban elért eredményekért kapott polgármesteri díjat. 2014 novemberében Miamiban világbajnoki címet nyert 225 kilogramm fekve nyomással. 2015 júniusában Angliában, Elsborban Európa-bajnoki címet nyert. Két világszövetségben tartja a világcsúcsot, a World power congressben és a Global power continentalban. Kassáról érkezett Brutovský Mihály és felesége, Brutovský Anikó, hogy átvegyék a polgármesteri díjat. Jedlik Ányos leszármazottai, a Brutovský család tagjai évek óta támogatják a községet. Csereszerződés révén a falu megkezdte az ipari park és a gyűjtőudvar, a szövetkezet pedig egy gabonaszárító építését az úgynevezett Jedlik tagon, a Brutovský család ősi birtokán.

Brutovský Anikó zongorát ajándékozott Szímőnek. A Kassai Állami Filharmónia zenekarának egykori tagja úgy érezte, ezzel támogathatja az ifjú zenei tehetségek képzését.

Címkék 

Ajánló