Idén 6,7 millióból gazdálkodik Zselíz

Jelentősen javult Zselíz pénz-ügyi helyzete – derült ki az INEKO (Gazdasági és Szociá-lis Reformok Intézete) városok, falvak és megyék gazdálkodásáról készített jelentéséből.

Zselíz

A gazdaságkutató intézet évente közzéteszi a városok és falvak pénzügyiegészség-elemzésének eredményeit. „A 2016-os elemzés alapján Zselíz a szlovákiai önkormányzatok között jelentősen előrelépett, az ország harminc legjobban gazdálkodó városának egyike” – tájékoztatta lapunkat Juhász András polgármester. A gazdálkodás szempontjából a város számára a legrosszabb időszak a 2011-es év volt.

A város az idei évre kiegyenlített költségvetést fogadott el. „Összesen 6 703 589 euróból gazdálkodunk. Az óvodákra 56 655, a művészeti alapiskolára 197 000, az alapiskolákra

1 786 079 euró, a kultúrára 146 730, szociális célokra 62 200, a szervezési feladatokra 152 946 euró szerepel a költségvetésben” – tájékoztatta lapunkat a városi hivatal.

Az idei évre tervezett beruházások közül az egyik legfontosabb a Posta utcai infrastruktúra kiépítése, ahol kilenc parcellát készítenek elő családi házak építésére. A tervek között szerepel a fürdő egy részének felújítása, a Komenský utcai magyar alapiskola tetőszerkezetének javítása és a főtér átalakításának folytatása. A város több uniós projekt elbírálására vár, ami módosíthatja a prioritásokat és a meglevő pénz felhasználását. „Reméljük, hogy a csatornahálózat kiépítésére benyújtott pályázatunk sikeres lesz. Emellett a mikolai óvoda, a T-18-as tornaterem és a városháza felújítására, a kerékpárutak megépítésére, hulladékosztályozó gépek vásárlására is adtunk be pályázatot” – részletezte a polgármester.

Címkék 

Ajánló