Megvan a Baross Alap igazgatója

Iván Tamás, az MKP fiatal szakpolitikusa lesz a Magyarországról érkező gazdaságfejlesztési csomagot kezelő Baross Gábor Alapítvány igazgatója. A párt azt ígéri, a támogatásokat elosztó alapítvány kuratóriuma független szakértőkből áll össze. 

Fotó: Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság
A magyar gazdaságfejlesztő csomag forrásaira az ígéretek szerint már nyáron lehet pályázni, ám részleteiről az MKP – melyet a magyar kormány stratégiai partnerként bízott meg a támogatás elosztásának előkészítésével – egyelőre nem árult el sokat. A Baross Gábor Alapítványt nemrég bejegyezték, és a magyar kormány is döntött már a gazdaságfejlesztő csomagról. Arról azonban, hogy pontosan mennyi pénz jön Magyarországról, Menyhárt József pártelnök nem mondott részleteket. Az alapítvány vezetésével Iván Tamást bízta meg, aki a párt ifjúsági társszervezete, a Via Nova ICS alelnöke, és a párt szepsi helyi szervezetének vezetője – emellett a magyar kormány támogatásával működő Szlovákiai Fiatal Magyar Vállalkozók Szövetségét is vezeti. A prágai Cseh Mezőgazdasági Egyetemen végzett közgazdasági és menedzsment szakon. 
 
Menyhárt József szerint az alap átlátható lesz, a döntéseket a kuratórium fogja meghozni, melyet a pártelnök szerint független szakértők alkotnak majd. Iván Tamás operatív, szervezési és előkészítő feladatokat fog ellátni, a pályázatokról nem az ő feladata lesz dönteni, tette hozzá. (fm)

Ajánló