Federičék nem akartak új igazgatót a Szivekbe

Pozsony |

Néhány hónapig még biztosan igazgató nélkül marad az Ifjú Szivek Táncszínház. Tegnap délelőtt zajlott a jelentkezők meghallgatása, az írásbeli teszten viszont a négy jelentkező közül információink szerint senki nem tudta elérni a kellő pontszámot.

Somogyi Tibor felvétele

Úgy tudjuk, a tesztkérdések nem a táncszínházra, hanem a költségvetési és egyéb jogi szabályozásokra összpontosítottak, s úgy állították össze őket, hogy senki ne tudjon helyesen válaszolni. A jelentkezőket és az öttagú bizottság tagjait titoktartás kötelezi, a kormányhivatal pedig már korábban közölte lapunkkal, hogy az átláthatóság és az adatvédelem végett nem közöl részleteket a választásról és a jelentkezőkről.

Az Ifjú Szivek tánckara jelenleg Genfben turnézik, Gálik Gábor, a tánckar vezetője, az öttagú bizottság tagja, és Hégli Dusan művészeti vezető a tegnapi meghallgatás miatt maradtak Pozsonyban, majd követték az együttest Svájcba. „Úgy tűnik, a kormányhivatalnak az az érdeke, hogy a táncszínház igazgató nélkül maradjon” – mondta lapunk kérdésére Hégli. Szerinte ezt bizonyítja az is, hogy az igazgatóválasztást akkorra időzítették, amikor az együttes külföldön van, és az, hogy a pályázat során többször nem tartották be a törvényes határidőket.

„Úgy intézték, hogy senki se nyerhessen a pályázaton. Nincs ránk szükségük, csak gond vagyunk nekik, egy éve fenyegetnek, és akadályozzák az együttes munkáját – jegyezte meg Hégli. – Most úgy tűnik, a kormányhivatalnak nem csak az én személyemmel van gondja, hiszen nem pályáztam, de ezek után megfontolom, hogy elinduljak a következő pályázaton.” Azt még nem lehet tudni, hogy az új pályázatot mikor írják ki.

Ajánló