Idén is lesznek szlovák rendőrök Horvátországban

Pozsony |

Idén is lesznek szlovák rendőrök az Adriai-tenger partján. A kiküldött szlovák rendőrök Horvátországban nem rendelkeznek rendőrségi jogosítványokkal, de tolmácsolhatnak, és közvetítenek a horvát hatóságok felé.

Képarchívum
Július 1. és augusztus 31. között a Makarska üdülőrégióban (Podgora, Tucsep, Brela, Baška voda) a +385 99 7201 001 telefonszámon, a Crikvenica, Novi Vinodolski, Opatija, Cres, Krk, Mali Lošinj, Rab, Baška, Malinska, Mošćenička Draga üdülőközpontok környékén pedig a +385 99 7201 002 telefonszámon lesznek elérhetők a szlovák rendőrök. 
 
A turizmusból komoly bevételekre szert tevő ország 2006-ban indította el a Biztonságos turistaszezon projektet. Azóta egyre több ország rendőrei kapcsolódtak be, idén 12 külföldi állam egyenruhásaival találkozhatnak a tengerparton.
 
Ha olyan gépjárművel érkezik Horvátországba, amely nem az ön tulajdona, vigye magával a tulaj horvát vagy angol nyelvű beleegyezését a gépjárműhasználathoz, mert ezt a rendőrök kérhetik.
 
A háziállatok közül csak kutyát, macskát és vadászgörényt lehet állatútlevéllel az országba vinni, minden más állat beviteléhez állatorvosi engedély szükséges.
 
Horvátországban is objektív felelősség van érvényben, azaz, ha a rendőrségi fotó alapján nem lehet megállapítani, ki követte el a szabálysértés, akkor a jármű bejegyzett üzemben tartóját vonják felelősségre.

Ajánló