Bugár legalább 10 százalékos eredményt vár

Pozsony |
Bugár Béla, a Híd elnöke két számjegyű eredményt vár a jövő évi választásokon. Ezt a TA3 hírtelevízió politikai vitaműsorában jelentette ki vasárnap. 
 
Bugár Béla
TASR-felvétel
Híd-lista

Ki ugrotta a legnagyobbat a listán, ki maradt le róla. További részletek a listáról itt

Bugár a Híd tegnap elfogadott jelöltlistájáról elmondta: olyan emberek kerültek fel rá, akik valamit már letettek az asztalra. A Híd elnöke szerint a lista a tapasztalat és az új lendület ötvözete. 
 
Bugár Béla vitapartnere a smeres Peter Pellegrini házelnök volt. Arra a kérdésre, hogy a Híd hajlandó lenne-e koalíciós tárgyalásokat folytatni a jelenlegi kormánypárttal, Bugár kérdéssel válaszolt. Arra volt kíváncsi, vajon a Smer hajlandó lenne-e változtani bizonyos lépésein, például a második nyugdíjpillérrel, vagy az offshore cégek ellen hozott törvénnyel összefüggésben. Ez utóbbi Bugár szerint nem elég szigorú.
 
Bugár hangsúlyozta: a Híd célja a kormányváltás, ennek érdekében kezdeményezett tárgyalásokat a KDH és a Sieť pártokkal is. Hozzátette: szerinte jó esély van rá, hogy közös alternatívát kínáljanak a Smerrel szemben.
 
Pellegrini a felvetéssel kapcsolatban elmondta: ő el tudna képzelni egy koalíciót valamelyik "standard" párttal. Ha pedig a szükség úgy kívánná, hajlandóak lennének finomítani néhány korábbi intézkedésükön.
 
Pellegrini a Smer jelöltlistájáról annyit árult el a műsorban, hogy annak élén az előzetes tervek szerint a pártelnök, Robert Fico neve fog szerepelni, utána pedig az alelnökök következnek majd, hogy milyen sorrendben, az a házelnök szerint nem lényeges. Hogy ő maga hányadik lesz a listán, nem árulta el, ahogy azt sem, hogy az elődje, Pavol Paška rajta lesz-e. A Smer december 5-én teszi közzé a jelöltlistát.
 

Ajánló