Három évet kapott Kňažko betörője

Pozsony |

A Pozsony I Járásbíróság három évre ítélte Pavel Novotnýt, aki januárban betört Milan Kňažko expolitikus pozsonyi házába.

A tárgyalóterembe kísérik a betörőt, akit Kňažko lábon lőtt
TASR-felvétel
A vádlott a tárgyaláson beismerte tettét, a sértettnek megbánását fejezte ki és elnézést kért. Hangsúlyozta, hogy egyedül volt, és Kňažko házát véletlenszerűen választotta ki. 
 
Kňažkót a bíróságon nem hallgatták ki. A tárgyalás után azonban az újságíróknak nyilatkozva elmondta: nem hisz abban, hogy a betörő véletlenszerűen választotta volna ki a házát, melyet az utcáról nem is lehet látni, ráadásul ahhoz, hogy Novotný a bejárathoz jusson, több akadályt is le kellett küzdenie, többek között két magas kerítést is. "Ha elárulta volna, hogy ki adott neki tippet vagy ki küldte, lehet, hogy elgondolkodnék azon, hogy elnézem ezt neki" - tette hozzá Kňažko. Így azonban nem tud megbocsájtani az elkövetőnek, már csak azért sem, mert a feleségének az egészsége is megromlott a törtentek miatt.
 
Kňažko egyébként nagyon elégedetlen volt az ítélettel és meglehetősen dühösen távozott a tárgyalóteremből. A bírótól fennhangon megkérdezte, lefizették-e, majd egy vulgáris kifejezést használva erőteljesen belevágott az ajtóba.
 
 
Pavel Novotný idén januárban egy csavarhúzó segítségével jutott be az expolitikus pozsonyi házába az ablakon keresztül, és eltulajdonított összesen 190 eurót, 173 ezer cseh koronát, 30 ezer forintot, 1250 dollárt, egy aranygyűrűt és egy karórát. Kňažko felébredt a zajra, és lábon lőtte a betörőt, majd hívta a rendőrséget. A férfi ellen korábban már többször vádat emeltek lopás és betörés miatt, ezek nagy részét Csehországban követte el.

Ajánló