Bugár cáfolta, hogy megkapták volna a TASR-t Rezníkért cserébe

Pozsony |

Bugár Béla, a Híd elnöke a TA3 közéleti műsorában cáfolta azt a spekulációt, miszerint Jaroslav Rezník megválasztásáért az RTVS élére a párt megkapta volna a TASR hírügynökség vezérigazgatói posztját. "Azt az újságírót, aki terjeszteni kezdte, hogy megkapjuk cserébe a TASR vezetői posztját, bunkósbottal kéne fejbe vágni. Mi nem csinálunk ilyen üzleteket" - fogalmazott Bugár.

Bugár Béla
TASR-felvétel
A Híd elnöke a műsorban beszélt Monika Jankovská Smer általi jelöléséről is a Bírói Tanácsba, ami miatt Lucia Žitňanská igazságügy-miniszter felvetette, hogy lemond. Bugár szerint nem kell koalíciós válságtól tartani, mindkét fél kompromisszumos megoldásra törekszik.
 
A Híd MKP-hoz fűződő viszonyáról Bugár a műsorban elmondta: Menyhártéknak felajánlották, hogy működjenek együtt a megyei, az önkormányzati és esetleg az európai választásokon is. Ha bebizonyosodott volna, hogy feszültség nélkül együtt tudnak működni, akkor szó lehetett volna a parlamenti választásokon való együttműködésről is. "Az MKP ezt elutasította" - mondta Bugár, aki hozzátette: Menyhárték azt szabták feltételül, hogy a Híd váljon tisztán etnikai párttá, aminek a pártelnök még a lehetőségét is kizárta. (SITA, TASR)

Ajánló