Andy Vajna veszi meg a Borsot

Budapest |

Újabb lapok kerülnek kormányközeli vállalkozókhoz Magyarországon. A Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanis az Avalue Befektetési Kft. veheti meg az egyik legnagyobb bulvárlapot, a Borsot, és két nagy példányszámú régiós napilapot, a Kisalföldet és a Délmagyarországot kiadó Lapcom Kiadó Zrt.-t. 

MTI-felvétel

Az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Avalue-t csak áprilisban alapították, és tevékenységi köre alapján semmi sem utalt arra, hogy a médiapiacra készülne.

A Borsot a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség adatai szerint csaknem 90 ezer példányban nyomják, ezzel a második legnagyobb bulvárlap a piacon. A Kisalföld 55 ezres, a Délmagyarország pedig 35 ezres példányszámmal bír, ezzel a megyei lapok élvonalába tartoznak.

A magyar régiós lappiac nagy része már kormányközeli körök tulajdonában van. Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó tucatnyi régiós lapot birtokol a Mediaworksön keresztül, összesen pedig a 24.hu számításai szerint 194 médium van a tulajdonában. Andy Vajna filmügyi kormánybiztos sem újonc a területen, a TV2 mellett a rádiópiacon is érdekelt. A Lapcomot vélhetően versenyjogi okokból vásárolja meg az ő cége Mészárosé helyett. (fm, MNO)

Ajánló