Orbán: "homo brüsszelicusokká" akarják gyúrni a magyarokat

Budapest |

Orbán Viktor szerint a globalizmus erői "homo brüsszelicusokká" akarják gyúrni a magyarokat. A magyar miniszterelnök ezt a budapesti Terror Háza Múzeum előtt rendezett október 23-ai ünnepségen mondta.

MTI Fotó: Kovács Tamás
Az emlékezés segít - fejtette ki a miniszterelnök - farkasszemet nézni "mai életünk igazságával" is: az igazság az, hogy a kommunizmus után 30 évvel ismét van olyan világerő, amely az európai nemzeteket egyszínűvé és egyenállagúvá akarja gyúrni. Mint minden kultúrnemzetnek, a magyaroknak is mindig volt saját elképzelésük Magyarországról, de "az igazság az, hogy most, három évtized után újra veszély fenyegeti mindazt, amit Magyarországról és a magyar élet rendjéről gondolunk" - hívta fel a figyelmet.
 
Szerinte a szabadság 1990-es kivívása után most újra történelmünk fordulópontjához érkeztünk.
 
Mint mondta, "hinni akartuk, hogy a régi bajok már nem térhetnek vissza", hogy a kommunisták hagymázas álma, hogy magyarok helyett "homo szovjeticust" faragjanak belőlünk, soha többet nem jöhet elő. Most pedig elképedve látják, hogy "a globalizmus erői feszegetik az ajtónkat, és azon dolgoznak, hogy magyarok helyett homo brüsszelicusokká gyúrjanak bennünket" - fogalmazott a kormányfő.
 
Úgy folytatta: abban is "hinni akartunk, hogy soha többé nem lesz dolgunk olyan politikai, gazdasági és szellemi erőkkel, amelyek el akarják vágni nemzeti gyökereinket", ahogyan abban is, hogy Európában nem ütheti fel a fejét terror és erőszak.
 
De nem így történt, Európát ugyanis elvakították hajdani sikerei, és úgy szorult vissza a világszínpadon, hogy észre sem vette. "Világszerepről álmodozott, és ma már a szomszédjai is alig törődnek vele, és a saját háza táján is alig tud rendet tartani" - mondta.
 
Bosszúhadjáratot indított ellenünk...
 
A kormányfő szerint ennek belátása helyett "bosszúhadjáratokat indítottak" azok ellen, akik a szellemi önfeladás és a nihilizmus veszélyeire figyelmeztetettek.
 
Úgy folytatta: vaskalaposnak bélyegezték azokat, akik szerint Európának fizikailag is védhető külső határokra van szüksége. Rasszistának bélyegezték azokat, akik szerint a bevándorlás veszélyt jelent a kultúránkra, kirekesztőnek bélyegezték azokat, akik a kereszténység védelmében szót emeltek - mondta.
 
Hozzátette: homofóbnak bélyegezték azokat, akik kiálltak a család védelme mellett, nácinak bélyegezték azokat, akik szerint Európa a nemzetek szövetsége, és fantasztának bélyegezték azokat, akik letértek a brüsszeli gazdaságpolitika ingoványba vezető útjáról.
 
...a Birodalom
 
"Kevesen éltük túl ezeket a büntetőhadjáratokat" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a gőg vezette bele Európát a szellemi, gazdasági és politikai zűrzavarba. Meg a pénzügyi spekuláns birodalom, amely foglyul ejtette Brüsszelt és jó néhány tagállamát is.
 
A kormányfő hozzátette: a 20. században katonai birodalmak okozták a bajt, most a globalizáció farvizén pénzügyi birodalmak emelkedtek fel. Nincsenek határaik, de van világmédiájuk, és vannak tízezerszám megvásárolt embereik. Nincs szilárd szerkezetük, de van kiterjedt hálózatuk. Gyorsak, erősek és brutálisak - tette hozzá.
 
A miniszterelnök megjegyezte, ez a pénzügyi spekuláns birodalom hozta Európa nyakára az újabb kori népvándorlást, a migránsok millióit, az új bevándorlók invázióját. 
 
Ők dolgozták ki azt a tervet, amellyel Európát kevert földrésszé akarják alakítani - tette hozzá. 
 
Az utolsó migránsmentes övezet
 
A kormányfő szerint már csak mi állunk ellen. "Oda jutottunk, hogy Közép-Európa maradt az utolsó európai migránsmentes övezet" - fogalmazott, megjegyezve, ezért van az, hogy az Európa jövőjéért folyó küzdelem éppen ide összpontosul.
 
Orbán Viktor szerint csak "nyíltsisakos küzdelemben", világos és egyenes beszéddel van esélyünk arra, hogy a határainkat megvédjük, a népvándorlást megállítsuk és nemzeti identitásunkat megőrizzük. Hozzátette: ha magyar Magyarországot és európai Európát akarunk, akkor arról nyíltan kell beszélnünk, és nem elég beszélni, harcolnunk is kell. Ahogy mindig is tettük, ha a szabadságunkról és a függetlenségünkről volt szó - mondta.
 
A miniszterelnök szerint ma minden választás sorsdöntő Európában. Az volt az osztrák, a német, a cseh és az lesz jövőre az olasz és a magyar is - mutatott rá. 
 
Elmondta, most dől el, Európa népei visszaveszik-e saját nemzeti életük irányítását a gazdasági elitekkel összefonódott európai bürokratáktól. Minden téren, a politikában, a gazdaságban, a szellemi életben és mindenek előtt a kultúrában mély változásokat kell elérnünk - közölte.
 
"Most dől el, sikerül-e visszaszereznünk a régi, multikulturalizmus előtti nagyszerű Európánkat" - hangsúlyozta.
 
Orbán Viktor kijelentette, biztonságos, méltányos, polgári, keresztény és szabad Európát akarunk.
 
Sose becsüld le a sötét oldal erejét!
 
Mint mondta, még mindig sokan gondolják azt, hogy ez lehetetlen, de 1956-ban, 1988-ban és 2010 előtt sem hittek a változásban.
 
"1956-ban megmentettük a nemzet becsületét. 1990-ben visszavettük a szabadságunkat. 2010-ben pedig a nemzetegyesítés útjára léptünk. Nekünk senki sem mondhatja, hogy lehetetlen" - fogalmazott.
 
A miniszterelnök azt mondta, mi tudjuk: a népvándorlást meg lehet állítani, a globalizációt féken lehet tartani, Brüsszelt meg lehet zabolázni, a pénzügyi spekuláns tervét meg lehet lékelni, az európai egyesült államok őrült ötletére kényszerzubbonyt lehet húzni. 
 
Hozzátette: ehhez csak az kell, hogy Közép-Európában a lengyelek, a csehek, a szlovákok, a románok és a magyarok összefogjanak.
 
Közölte, "a tét nagy, semmit sem vehetünk félvállról". Nem ringathat bennünket tétlenségbe és kényelmességbe a mai erőnk. "Sohase becsüljük le a sötét oldal erejét" - fogalmazott.

Ajánló