Rendőrkézen Pavol Rusko, a Markíza volt igazgatója

Pozsony |

Őrizetbe vette a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) Pavol Ruskot, a Markíza TV volt igazgatóját - számolt be róla a Sme internetes kiadása.

Pavol Rusko
Vladimír Šimíček felvétele
Ruskot azzal gyanúsítják, hogy 1997-ben megrendelte társa, Sylvia Volzová meggyilkolását.
 
A rendőrség megerősítette, hogy az ügyben ma négy személy ellen eljárás indult, és egyet őrizetbe vettek.
 
A NAKA múlt héten tanúként kihallgatta Volzovát is, aki jelenleg Németországban él.
 
Ruskot a besztercebányai alvilág volt főnöke, Mikuláš Černák jelentette fel. Černák , aki jelenleg életfogytiglani büntetését tölti, 2015-ben jelentette be, hogy fokozatosan vallomást tesz minden gyilkossággal kapcsolatban, amelyhez köze volt. Az együttműködésért cserébe 25 év után feltételesen szabadlábra helyezhetik. Idén decemberben lesz 20 éve, hogy a gengszter önként jelentkezett a rendőrségen és őrizetbe vették.
 
"Rusko azt mondta, hogy jól megfizeti, mert sok forog kockán neki. A fő, hogy tisztán csináljuk" - állítja feljelentésében Černák. Rusko állítólag 500 ezer korona előleget adott. Černákék Volzová elrablását és meggyilkolását a Sýkora-klán embereivel közösen készítették elő. Erre végül azért nem került sor, mert Černák rendőrkézre került. Pár nappal letartóztatása előtt tartott egy nagyszabású születésnapi ünnepséget Besztercebányán, melyen megjelent a szlovák alvilág minden jelentősebb alakja. Az akción egyedüli médiumként a Markíza forgathatott. A riportot másnap be is mutatták a híradóban.

Ajánló