A Smer összes alelnöke felajánlotta lemondását

Pozsony |

A korábbi hírrel ellentétben nemcsak Marek Maďarič, hanem a Smer összes alelnöke - Maďaričon kívül Robert Kaliňák, Peter Žiga, Peter Kažimír, Peter Pellegrini és Juraj Blanár - felajánlotta lemondását a párt alelnöki tisztségéről. Ezt a Smer sajtóosztálya is megerősítette. 

A Smer szűkebb vezetése ma ismét a megyei választások eredményéről tanácskozott
SITA illusztrációs felvétel
A Smer szűkebb vezetése ma ismét a megyei választások eredményéről tanácskozott. Ezúttal Robert Fico pártelnök is jelen volt az ülésen, melyen a párt összes alelnöke felajánlotta lemondását. A Smer sajtóosztályának közleménye szerint a kormányfő értékeli az alelnökök lépését, de egyiküktől sem akar megválni. Fico ismét hangsúlyozta: mindegyik alelnök élvezi az ő teljes bizalmát.
 
"Vázoltam az álláspontomat a választásokkal kapcsolatban és hangot adtam azon véleményemnek, hogy változásokra van szükség a párt több szintjén is. Neveket nem említettem, a sajátomon kívül, mivel felajánlottam, hogy lemondok a párt alelnökségéről" - tájékoztatta korábban Maďarič a sajtót. A lemondását nem kötötte semmilyen feltételhez.
 
 
A kulturális miniszter rögtön a választások után a Smer vereségeként értékelte az eredményt.  A párton belüli változások szükségességéről beszélt Peter Pellegrini, a Smer másik alelnöke is.

Ajánló