Rusko-ügy: Volzová vallomást tett

Pozsony |

Kihallgatták ma a rendőrségen Sylvia Volzovát, akit a gyanú szerint Pavol Rusko, a Markíza TV volt igazgatója 1997-ben meg akart öletni.

Pavol Rusko
TASR-felvétel
Volzovát rendőrök kísérték a kihallgatásra, melyen megjelentek Pavol Rusko és a három másik gyanúsított ügyvédei is.
 
Több mint két óra után jött ki a rendőrségről František Polák, az egyik gyanúsított, Mikuláš Černák volt maffiavezér ügyvédje. Az újságíróknak elmondta: Volzová vallomása nem támasztotta alá és nem is cáfolta, amit az ügyfele állít. Hozzátette: a nő soha nem találkozott Mikuláš Černákkal, nem is ismerik egymást. 
 
Volzová az ügyvéd szerint azt vallotta, hogy veszélyben érezte magát, de nem tudta konkretizálni, ez miben nyilvánult meg. 
 
Polák arról is beszélt, hogy Rusko elsődleges kapcsolata az alvilággal Miloš Kaštan volt.
 
Volzová kihallgatása mintegy négy óráig tartott, nagyon kimerítette őt - mondta az újságíróknak a nő ügyvédje, Roman Kvasnica, aki megerősítette, hogy védence veszélyben érezte magát, de nem tett feljelenetést, mert semmilyen konkrét bizonyítéka nem volt. Arról, hogy valójában mekkora veszélyben forgott az élete 1997-ben, a rendőröktől értesült - tette hozzá az ügyvéd. 
 
Az ügyben korábban már kihallgatták Černák egyik emberét, Ján Kánt, Rusko volt feleségét, a Szlovák Labdarúgó Szövetség elnökét, Ján Kováčikot, Vladimír Mečiar exkormányfő közeli munkatársát, Anna Nagyovát és Marián Kočner vállalkozót is.
 
Rusko továbbra is előzetes letartóztatásban van. Bezárása ellen panaszt emelt, ennek elfogadásáról vagy elvetéséről a pozsonyi Kerületi Bíróság dönt. Az ügyvédje múlt héten elmondta: Rusko újra szeretne vallomást tenni a rendőrségen.
 
A volt gazdasági minisztert és a Markíza TV volt igazgatóját azzal vádolják, hogy 1997-ben meg akarta öletni üzlettársát, Sylvia Volzovát, erre pedig Mikuláš Černák maffiafőnököt bérelte fel. Az ügyben Černák korábbi közeli társa, Miloš Kaštan és a pozsonyi alvilág volt vezetője, Róbert „Kýbel” Lališ is gyanúsított.  Černákék  a gyanú szerint Volzová elrablását és meggyilkolását a Sýkora-klán embereivel közösen készítették elő.
 
Rusko ellen többek között Mikuláš Černák tanúskodott.
 

Ajánló