Matovič: itt az idő kezet nyújtani az MKP-nak

Pozsony |
Az OĽaNO elnöke „kész segítő kezet nyújtani az MKP-nak és Dél-Szlovákia lakosságának”.
 
SITA-felvétel
Igor Matovič felajánlotta a parlamenten kívüli MKP-nak, hogy választási koalícióban induljanak a 2020-ban esedékes parlamenti választásokon.
 
„Mivel az MKP választói a megyei választásokon is bizonyították, hogy nem akarnak együttműködést a kormánykoalíció pártjaival, itt az idő tárgyalni a szlovák magyarokat képviselő párttal egy Fico utáni jobb alternatíváról” – jelentette ki Matovič. 
 
Hozzátette, 1998-ban, Mečiar legyőzésekor a magyarok a „jó oldalon álltak”, most is szükség van rájuk a kormány leváltásához.
 
„Az MKP megváltozott. A választások előtt törölte a listájáról egyik jelöltjét, aki plakátjain az autonómiát emlegette” – szögezte le Matovič.
 
„Nem hagyhatunk százezer szavazatot elveszni. Szlovákia mi vagyunk, szlovákok, magyarok, ruszinok, romák együtt” – tette hozzá.
 
 
Matovič azt mondta, tisztában van azzal, hogy esetleg az ő személye elfogadhatatlan sok szlovákiai magyar számára, mert annak idején fellépett a kettős állampolgárság ellen. „Biztos vagyok benne, hogy a szlovák magyarokon az semmit nem segít, ha odahaza van egy útlevelük a polcon Orbán Viktortól. Hanem a jó iskola vagy kórház a lakóhelyükön, ahol születtek” – nyilatkozta az OĽaNO elnöke. (TASR)

Ajánló