Vonatjárat Pozsony, Rajka és Győr között

Pozsony/Győr |
Csaknem tízéves szünet után, decemberben újraindul a vasúti személyszállítás a Pozsonyligetfalu-Rajka-Győr vonalon.
Képarchívum
Az új menetrend életbe lépésével, december tizedikén indul újra a személyforgalom, tíz-tíz szerelvénypár közlekedik majd naponta, többségük a reggeli és a délutáni csúcsforgalom idején. A járatokat a magyar–osztrák GySEV üzemelteti.
 
A vonatok a Pozsonyligetfalu-Hegyeshalom szakaszon minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A vonatok egy része Hegyeshalomtól Győrig, illetve vissza gyorsított járatként közlekedik. Ezeknek a járatoknak az érkezési időpontjait úgy időzítették, hogy az utasok számára lehetővé tegyék a közvetlen csatlakozást a Budapest irányába közlekedő, illetve az onnét érkező gyorsvonatokra és Intercity járatokra.
 
A vasúti személyszállítás újraindítására a vonalon a Magyarország és Szlovákia között beindított közös infrastrukturális fejlesztések keretében kerül sor. A fejlesztések gerincét három új fő közlekedési tengely – az új komáromi Duna híd építése, a Rajkát Győrrel összekötő autópálya, illetve a Miskolc-Kassa autópálya – létrehozása alkotja. Ezek mellett sok kisebb közlekedési összeköttetés megteremtése is tervben van, egyebek mellett az, hogy személyforgalom indul 7 olyan vasúti vonalon, ahol jelenleg nincs. Az egyik a Pozsony–Győr szakasz. (mti)

Ajánló