Három évet kapott a 21 éves neonáci

Besztercebánya |

Szélsőséges ideológia propagálása miatt három év börtönbüntetésre ítélte a Besztercebányai Specializált Bünteőbíróság (ŠTS) a barskaproncai (Kopernica, Garamszentkereszti járás), 21 éves Boris Kováčot.  

TASR illusztrációs felvétel
A vádlottal az ügyész vádalkut kötött, melynek értelmében nem fellebbezhet, így az ítélet jogerős. Boris Kováčot a tárgyalóteremből a büntetés-végrehajtási intézetbe szállították. 
 
Kováčot többek között azért ítélték el, mert a házban, ahol élt, a náci Németorszához kötődő ruhadarabokat, posztereket, CD-ket tárolt, ezen kívül pedig tavaly júliustól szélsőséges, emberellenes mozgalmakat és ideológiákat népszerűsítő tartalmakat terjesztett a Facebookon, például náci jelképeket, illetve Adolf Hitler, Jozef Mengele  és más magas rangú nácik kijelentéseit.
 
Kováčnak azért kell börtönbe vonulnia, mert próbaidejét töltötte, amikor a fenti bűncselekményeket elkövette. A garamszentkereszti járásbíróság tavaly márciusban ítélte el őt először szélsőséges ideológiák terjesztése miatt. A büntetést akkor két év próbaidőre felfüggesztették.
 

Ajánló