Maďarič: a Smer választókat veszít és gyengül

Turócszentmárton |
Kemény, ostorozó beszédet mondott a Smer kongresszusán a párt távozó alelnöke.
Maďarič
TASR-felvétel
„A Smer választókat veszít, pozíciókat veszít, gyengül. Ez részben természetes, senki se higgye, hogy még egyszer egyedül fogunk kormányozni. De a párt gyengülését több egymást követő választás is igazolta” – jelentette ki Maďarič, aki ezentúl egyszerű tagja lesz a pártnak.
 
Feltette a kérdést, vajon hiteles politizál-e még a Smer, a legfontosabb feladatnak pedig azt nevezte, hogy elkerülje a HZDS sorsát. 
 
Kritikáját elsősorban a megyei választásokon elért rossz eredményekre alapozta. „Elveszítettünk négy megyeelnöki pozíciót, Pozsonyban még csak épkézláb jelöltet sem tudtunk állítani. Itt az alkalom az önkritikára, ami nem a gyengeség jele, ellenkezőleg, a belső erőé” – mutatott rá.
 
Maďarič  szerint ha egy párt meg akar maradni a politika színpadán, akkor képesnek kell lennie lecserélni azokat a vezető politikusait, akik elfáradtak, vagy csökkentik a párt hitelét. 
„Nem azért vagyunk a politikában, hogy a pozíciónkat őrizgessük, ezért jó példával elöljárva lemondtam az alelnöki posztról” – zárta Maďarič, és búcsúzóul megköszönte Robert Ficónak a „sokéves, korrekt együttműködés, a nyíltságot és a nagyvonalúságot”. Maďaričot ezután a küldöttek megtapsolták.  (TASR, SITA)

Ajánló