Nyolcra emelkedett a kaliforniai fodrászatban kitört lövöldözés halottjainak száma

Washington |

Nyolc ember meghalt, amikor szerdán lövöldözés tört ki a Seal Beach nevű kaliforniai városkában, Los Angeles közelében.

Az első jelentések hat halottról, és három súlyos sebesültről, számoltak be, de az utóbbiak közül ketten a kórházba szállítás után belehaltak sérüléseikbe, a harmadik ápolt állapota válságos.
A feltételezett tettest a rendőrök bűncselekmény helyszínétől mintegy egy kilométerre fogták el, amint a saját autóját vezette. A letartóztatott fehér férfi, aki golyóálló mellényt viselt, nem tanúsított ellenállást. Az autóban egy meg nem nevezett típusú lőfegyvert is lefoglaltak.
A véres incidens okairól a rendőrség még nem adott ki tájékoztatást, csak annyit közölt: vizsgálják, hogy milyen kapcsolat lehetett a magányos támadó és a Salon Meritage-ban lelőtt emberek között. Az áldozatok között fodrászok és ügyfelek is vannak, köztük a fodrászat tulajdonosa. Rendőrségi közlés szerint lövöldözésnek vannak sértetlen túlélői is.
Szemtanúk elbeszéléseire és helyi forrásokra hivatkozó médiainformációk szerint a támadó az egyik fodrásznő férje volt. A férfi és a nő között elmérgesedett a kapcsolat a gyermekelhelyezés tekintetében támadt vita miatt.

Ajánló