ENSZ: a karibi térség újjáépítése szigetenként csaknem egymilliárd dollárba kerül

New York |

A karibi térség szigeteinek, Antiguának, Barbudának és Dominicának (Dominikai Közösség) az újjáépítése egyenként csaknem egymilliárd dollárba kerül - közölte a világszervezet kedden.

SITA/AP-felvétel

Stephen O'Malley ENSZ-koordinátor a Maria nevű hurrikán által nagyrészt elpusztított Dominicáról videón közvetített interjújában New York-ban lévő újságíróknak elmondta, hogy a karibi szigeten már "érezhetően" javult a helyzet.

A világszervezet koordinátora szerint az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) eddig 60 tonna élelmiszert szállított Dominicára a sziget lakossága felének, vagyis mintegy 30 ezer embernek az ellátására.

 Időközben apránként visszaengedik Barbuda lakóit, hogy szemrevételezhessék a hurrikán következtében lerombolt otthonaikat. Az 1800 lakosú szigetet korábban teljesen evakuálták. Barbudán a lakosok visszaszállítását megelőzően a szélvihar pusztításai nyomán kimúlt állatok tetemeiről kellett gondoskodni, illetve a hatóságok vegyszerekkel permeteztek a moszkitók számának csökkentése érdekében.

Ajánló