84 gyereket mentett ki az FBI a pedofil szervezet fogságából

Washington |
A kimentett gyerekek között volt egy háromhónapos kisbaba és az ötéves testvére.
TASR/AP-illusztrációs felvétel
Pedofilhálózatot göngyölített fel az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) – közölték ma a hatóságok. 
A szövetségi nyomozók az egész országot behálózó nemzetközi bűnszervezetet számoltak fel, 120 gyermekkereskedőt letartóztattak. Ezzel egy időben letartóztatások történtek Kanadában, az Egyesült Királyságban, Thaiföldön, Kambodzsában és a Fülöp-szigeteken is. 
 
Az FBI Twitteren közzétett közleménye szerint a bűnügyben négy napon keresztül összesen hét országos razziát hajtottak végre
A gyermekkereskedőket szállodákban, kaszinókban, kamionos parkolókban, vagy honlapjaik alapján beazonosított lakásokban fogták el. A letartóztatottak több mint a felét a déli Georgia államban vették őrizetbe, de Coloradóban és Dél-Texasban is elfogtak kiskorúakat szexuálisan kizsákmányoló és a szó szoros értelmében szexuális ragadozóknak eladó bűnözőket. A megmentett három hónapos kisbabát és ötéves testvérét például a család egyik rokona 600 dollárért akart eladni Denverben, éppen az FBI egyik beépített ügynökének. Az FBI videót is nyilvánosságra hozott az akcióról.
2003 óta – amikor életre hívták az Elveszett Ártatlanság Országos Kezdeményezése nevű programot – a Szövetségi Nyomozó Iroda mintegy 6500 gyermeket mentett meg az emberkereskedőktől.

Ajánló