Erdogan kártérítési pert kezdeményezett a legfőbb török ellenzéki vezető ellen

Ankara |

1,5 millió lírás nem vagyoni kártérítési pert kezdeményezett Recep Tayyip Erdogan török államfő a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) elnöke, Kemal Kilicdaroglu ellen - jelentette pénteken az Anadolu török állami hírügynökség.

SITA/AP-felvétel

Erdogan egyik ügyvédje, Ahmet Özel, úgy találta, hogy Kilicdaroglu a CHP keddi parlamenti frakcióülésén "megalázó kijelentésekkel" és "valótlan vádakkal" illette az államfőt, annak gyermekeit és családját.

"Kedves Erdogan, tudsz róla, hogy gyermekeid, családtagjaid dollármilliókat küldenek egy vállalatnak külföldi adóparadicsomokban?" - fogalmazott kedden Kilicdaroglu.

Binali Yildirim török miniszterelnök a közelmúltban két ellenzéki sajtóorgánum ellen is nem vagyoni kártérítési pert indított, összesen 1 millió lírát követelve. Az ellenzéki Cumhuriyet napilap és az OdaTV internetes oldal híreket közölt arról, hogy Yildirim fiainak nevei szerepelnek a november elején nyilvánosságra hozott, offshore cégekről kiszivárgott adatbázisban, a Paradise-iratokban (Paradise Papers).

A Cumhuriyet később arról is beszámolt, hogy a kurdbarát Népek Demokratikus Pártja (HDP) a parlamentben az ügy kivizsgálását javasolta, de a törvényhozás leszavazta a kezdeményezést.

Ajánló