Trump: Katonák, mióta én vagyok az elnök, jobban harcoltok!

Palm Beach |
Üzent a floridai villájából az Afganisztánban, Irakban, Törökországban és Bahreinben állomásozó amerikai katonáknak Donald Trump.
Az amerikai elnök telefonos videokonferenciát tartott a katonáknak, és azt üzente: győzelemre állnak. Az elnök a Hálaadás ünnepét a floridai Mar-a-Lago villájában tölti, és onnan tartott távkonferenciát a katonának. A nyolcperces üzenetben leszögezte: „tényleg győzelemre állunk, mi tudjuk, hogyan kell győzni”. Majd anélkül, hogy megnevezte volna az előző két amerikai elnököt, Barack Obamát és George W. Busht, arról beszélt, hogy a korábbi amerikai kormányzatok Irakban nem hagyták győzni a csapatokat. Azt hangoztatta, hogy az Iszlám Állam elleni harc sokkal eredményesebb, mint a korábbi kormányzatok idején volt, méghozzá „azért, mert mi hagyjuk, hogy tegyétek a dolgotokat”. 
„Nagyon büszke vagyok rátok, és higgyetek nekem, az országban mindenki figyel benneteket, s látja a pozitív változásról szóló jelentéseket. Nagyon különleges emberek vagytok” – mondta, s az Afganisztánban lévő katonákat „remek, hihetetlen harcosoknak” nevezte, akik szerinte az elmúlt hónapokban fordítottak a helyzeten. 
 
A videokonferencia végén szólt az amerikai belpolitikáról, közölte, hogy „csodás adócsökkentésen” dolgozik és a gazdaság nagyszerűen teljesít.
 
Biztos, ami biztos, a  konferencia előtt a külföldön lévő amerikai csapatoknak két Twitter-bejegyzésben is üzent. Ezekben szintén kormányzatának teljesítményét dicsérte, hangsúlyozva, hogy míg a katonák külföldön harcolnak, az Egyesült Államokban egyre jobb a helyzet. Kiemelte: „új munkahelyek teremtődnek, a tőzsde minden korábbinál jobban szárnyal, épülni fog a fal az amerikai–mexikói határon, gondoskodunk a veterán katonákról, 17 év óta most a legalacsonyabb a munkanélküliség”.
 
Az elnök a first ladyvel, Melania Trumppal a floridai parti őrséget is felkereste, ahol szendvicseket osztott.
 

Ezeket a Meli kente nektek
TASR/AP-felvétel

Ajánló