Koncert Freddie Mercury emlékére

Gyula |

Összesen 24 Queen-sláger csendül fel péntek és szombat este a Gyulai Várszínház Tószínpadán, az Egy bohém rapszódiája című zenés produkció országos premierjén.

A Freddie Mercury életművét felidéző koncert különlegessége, hogy most először magyar nyelven, Miklós Tibor fordításában, szerkesztésében és rendezésében hangzanak el a dalok.

A bemutató a várszínház és a margitszigeti Szabad Tér Színház közös munkája, a fővárosban augusztus 14-én és 15-én láthatja a közönség ezt a produkciót - mondta el Gedeon József, a gyulai teátrum igazgatója az előadásról tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Miklós Tibor elmondta, hogy minden dal élőben, zenekari kíséret mellett csendül fel, ráadásul a zenei világ illeszkedik az eredeti hangszereléshez. Mindemellett az énekesek - például Varga Miklós, Szomor György, Tóth Vera és Tóth Gabi - lehetőséget kaptak arra, hogy személyes tudásukat is hozzátegyék egy-egy dalhoz, így igazi különlegességeket láthatnak, hallhatnak a nézők a gyulai bemutatón.

Varga Miklós ezzel kapcsolatban azt emelte ki, hogy komoly kihívást jelentett számára a feladat, hiszen Freddy Mercury repertoárjában olyan dalok is szerepelnek, amelyek feszegetik hangterjedelmének határait - de mint fogalmazott -, reméli sikerült megoldania a nem mindennapi szakmai kihívást.

Szókai Júlia, aki a komolyzene világából érkezett a darabba, arról szólt, hogy Serbán Attilával fogja elénekelni a Barcelona című dalt, amelyet Montserrat Caballéval adott elő a Queen frontembere, s amely annak idején a Barcelonai olimpia hivatalos dala lett.

Ajánló