I. Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny szlovákiai elődöntője

Továbbjutottak az Érsekújvári Rockszínpad énekesei

Érsekújvár |

Háromszoros győzelmet aratott az Érsekújvári Rockszínpad társulata az I. Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny hétfő esti szlovákiai elődöntőjén.

Bereczki Zoltán zsűritag gratulál az ipolysági Koterík Tamásnak, az Érsekújvári Rockszínpad tagja egyetlen férfiénekesként jutott tovább
Bereczki Zoltán zsűritag gratulál az ipolysági Koterík Tamásnak, az Érsekújvári Rockszínpad tagja egyetlen férfiénekesként jutott tovább
Csuport István felvételei

Továbbjutott Takács Noémi Peredről, Gardenö Klaudia Garamkövesdről és Koterík Tamás Palástról, mindhárman az Érsekújvári Rockszínpad tagjai. 
A rendezvény a KultúrKorzó és Gejza Pischinger polgármester támogatásával valósult meg a főtéri kultúrházban, az Érsekújvári Rockszínpad rendezésében. Ezzel az elődöntővel zárták a KultúrKorzó első félévét, a második félévet augusztus 20-án kezdik meg a VIII. Szent István Esttel, ahol megtartják a Rómeó és Júlia musical bemutatóját. Stugel Tibortól az Érsekújvári Rockszínpad vezetőjétől megtudtuk, hogy komoly háttérmunka kellett a nemzetközi elődöntő megszervezéséhez, de nem vallottak szégyent, a Budapesti Operettszínház tagjai meg voltak elégedve a szervezéssel, a közönség élvezte a színvonalas hazai és osztrák produkciókat. A nemzetközi énekverseny szlovákiai elődöntőjében 13-an versenyeztek a továbbjutásért. A Budapesti Operettszínház részéről Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra vett részt a zsűri munkájában, továbbá Klein Ottokár Érsekújvárban élő világszerte ismert tenorista. A zsűri minden produkció után hosszasan értékelte a hallottakat, a versenyzők két musical részlettel mutatkoztak be. Az énekverseny célja lehetőséget adni a világ legkülönbözőbb országaiból, városaiból érkező tehetséges fiataloknak. Az elődöntők Marosvásárhelyen, Bukarestben, Érsekújvárban, Münchenben, Tokióban, Szöulban, Grazban, a komponista szülővárosában Szabadkán, valamint Budapesten zajlottak. A zsűri minden városban több száz fiatal művész közül a jelentkezések arányában választották ki a legjobbakat, így Grazból hat, Münchenből hét, Marosvásárhelyről két, Bukarestből három, Szabadkáról négy, Érsekújvárról három, Tokióból és Szöulból pedig két-két versenyző lesz ott a június 29-30-i szabadkai középdöntőben, ahol nemzetközi zsűri előtt lépnek fel.
A döntőt július 1-jén a Szabadka melletti Palics Szabadtéri Színpadán rendezik meg, ahol az énekeseket a Budapesti Operettszínház Zenekara kíséri.

Július 4-én nagyszabású gálaműsorral zárják az eseménysorozatot a Budapesti Operettszínházban, amit a Duna Televízió is felvesz, az évzáró produkcióban bemutatkoznak a legtehetségesebb versenyzők, akik  Janza Kata, Szinetár Dóra, Bereczki Zoltán, Dolhai Attila, Szabó P. Szilveszter előadóművészekkel léphetnek színpadra.

Ajánló