Az Ifjú Szivek Táncszínház első idei bemutatója Pozsonyban

Pozsony |

Az Ifjú Szivek idén ünnepli fennállásának 60., a táncszínház megalakulásának pedig 15. évfordulóját. Az ünnepi évad első jelentős eseménye a Kakukktojás című előadásuk pozsonyi bemutatója, amelyre 2015. február 28-án a pozsonyi Városi P.O. Hviezdoslav Színházban kerül sor. 

Hégli Dusan legújabb koreográfiáját nagy érdeklődés övezi, hiszen mára már mind a 450 jegy elkelt.
 
„A Kakukktojást elsőként a dunaszerdahelyi közönség láthatta, ezután nagyon sok helyen jártunk, az őszi turné keretén belül főleg diákok láthatták a műsort. Pozsonyi bemutatónk csak most következik. Igazán jó visszajelzés, hogy két héttel a fővárosi premier előtt eladtuk az összes jegyet” - monda Varsányi László, igazgató.
 
A nagy érdeklődésre való tekintettel a táncszínház a tavaszi évadban többször bemutatja még a Kakukktojás cím műsort pozsonyi székházában, először március 4-én. 
 
 
IFJÚ SZIVEK TÁNCSZÍNHÁZ 
Az együttest 1955-ben alapították, táncszínházzá 2000-ben alakult. Az Ifjú Szivek Táncszínház a kárpát-medencei magyar néptáncmozgalom, a szlovákiai magyar kulturális élet és táncművészet egyik jelentős műhelye. A társulat fő érdeme, hogy a Kárpát-medence tradicionális tánc-és zenekultúráját színházi táncelőadásain keresztül társadalmi értékként mutatja be és erősíti bel- és külföldön egyaránt. Koreográfusa Hégli Dusan, aki tizenöt éve vezeti a táncszínház művészi tevékenységét. Az Ifjú Szivek fenntartója a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala.  
 
 
 
Elérhetőség: 
Brezovsky Andrea 
+421220474103
+421907220198
 
Ifjú Szivek Táncszínház
Mostová 8, 811 02 Pozsony 
 

Ajánló