A Queen jövő nyáron az Isle of Wight fesztiválon játszik

A Queen együttes koncertje lesz a csúcspontja a jövő évi Isle of Wight fesztiválnak. Az Adam Lambert énekessel kiegészülő zenekar június 12-én, a négynapos angliai rendezvény zárónapján lép színpadra.

TASR/AP-felvétel
"Ezt Freddie Mercury is imádná" - kommentálta a szervezők szerdai bejelentését Brian May, a Queen gitárosa a BBC honlapján. Az együttes jövőre csak ezt a koncertet tervezi Nagy-Britanniában.
   
Roger Taylor dobos arról beszélt, hogy a nagy múltú fesztiválról Jimi Hendrix, Bob Dylan vagy a Who együttes jut az eszébe. "Micsoda halhatatlan társaságba lépünk be. A Queent lázba hozza a koncert lehetősége és egy különleges estét ígérünk". Az Isle of Wight fesztivál egy szünetet követően 2002-től létezik ismét.
    
A csapat nemrég ünnepelte fantasztikusan sikeres kislemeze, a Bohemian Rhapsody megjelenésének 40. évfordulóját. Az 1971-ben alakult és az énekes Freddie Mercury 1991-ben bekövetkezett haláláig rendkívül aktív Queen a rockzene történetének egyik legsikeresebb zenekara, világszerte mintegy 170 millió albumot adott el. Az együttes (May és Mercury mellett John Deacon basszusgitározott és Roger Taylor dobolt) utolsó, 1986-os turnéja keretében mintegy 80 ezer néző előtt lépett fel a Népstadionban.
    
A zenekar Freddie Mercuryvel tizenhárom stúdióalbumot adott ki. 1995-ben megjelent egy posztumusz korong is Made in Heaven címmel, 2008-ban pedig a Paul Rogersszel közösen rögzített The Cosmos Rocks. Brian May jövő márciusban dupla koncertet ad a magyar fővárosban Kerry Ellis énekesnővel.
Címkék 

Ajánló