Rekordáron kelt egy Rodin-akt egy londoni árverésen

London |

Az alkotó esetében rekordot jelentő 11,6 millió fontos áron kelt el a Sotheby's szerda esti londoni árverésén Auguste Rodin francia szobrász (1840-1917) Irisz, az istenek hírnöke című szobra, amely valaha Sylvester Stallone filmsztár műgyűjteményét gyarapította. 

A drága szobor korábban Sylvester Stallone filmsztár műgyűjteményét gyarapította
TASR/AP-felvétel
Ugyanez a szobor legutóbb 2007-ben került piacra, akkor is a Sotheby's egy londoni árverésén, és akkor is rekordáron, 4,6 millió fontért cserélt gazdát. A most újból kalapács alá került, erősen erotikus alkotás eladási árát előzetesen 6 és 8 millió font közöttire becsülték. 
    
A Rodin-művek eddigi árverési rekordja 9,6 millió font volt. 
    
Az alkotó esetében ugyancsak rekordnak számító áron kelt el egy Paul Delvaux-mű. A tükör című szürrealista festmény, amely legutóbbi, 1999-es elárverezése alkalmával is csúcsot állított fel, 7,3 millió fonttal döntött rekordot. 
    
Az impresszionista és modern művészek alkotásaiból rendezett árverés sztárja Pablo Picasso Női fej című, 1935-ben festett, a művész legfontosabb múzsáját, Marie-Thérese Waltert ábrázoló képe volt, amelyet 18,85 millió fontért adtak el.
    
Henri Matisse Zongoralecke című festménye 10,78 millió fontért, Claude Monet A dózsepalota látképe a San Giorgo Maggioréról 11,57 millió fontért talált vevőre. Monet 36 velencei látképének immár fele múzeumokban található.
 

Ajánló