David Gilmour 45 év után ismét Pompejiben koncertezik

Róma |

David Gilmour, a Pink Floyd volt gitárosa ad koncertet július 7-én és 8-án Pompejiben - jelentette be szerdán Dario Franceschini olasz kulturális miniszter.

Képarchívum

"Megszületett a megállapodás. 45 év után David Gilmour visszatér játszani Pompejibe július 7-én és 8-án" - adta hírül a miniszter Twitter-üzenetében.

A koncertet az ókori régészeti ásatások területén lévő kétezer férőhelyes amfiteátrumban rendezik. Itt lépett fel 1972-ben a brit rockegyüttes, amelyről Adrian Maben rendezésében a Pink Floyd, Live at Pompeii című dokumentumfilm készült.

David Gilmour koncertje után néhány nappal Elton John fog fellépni Pompejiben a Wonderful Crazy Night című új albumát bemutató világkörüli turnéja keretében. 

David Gilmour fellépést szintén filmre veszik, amelyet mozikban is játszani fognak, mielőtt DVD-n kiadják a koncertet - értesült a Panorama című olasz hetilap honlapja. 

Daivd Gilmour olaszországi fellépése a rockzenész június 25-én Lengyelországban kezdődő európai turnéjába illeszkedik, amelynek során Franciaországban, Nagy-Britanniában és Ausztriában is koncertet ad. Június 27-én és 28-án a legendás gitáros a schönbrunni kastély parkjában lép fel.

Gilmour szeptemberben adta ki negyedik szólóalbumát Rattle That Lock címmel.
 
Részlet a Pink Floyd 45 évvel ezelőtti pompeji fellépéséből: 
 

 

Ajánló